O categorie speciala de motoare care se afla in atentia noastra se refera la cele cu frana, cu puteri cuprinse intre 0.18 si 30 kW. In functie de aplicatiile in dotarile carora intra, acestea necesita personalizare, respectiv caracteristici care sa le asigure acestora o functionare optima.
Specializati in motoare electrice si tot ce presupune acest domeniu, expertii bmes.ro propun si o gama extinsa de motoare electrice cu frana, pe langa alte categorii mari de interes astazi.
Motoarele electrice cu frana de la Bmes
Desi puterile pe care le furnizeaza echipa pentru motoarele cu frana sunt cele cuprinse intre 0.18 si 30 kW, la cerere pot fi si mai mari. Turatiile de asemenea pot fi variabile, incepand de la 3000 rpm si pana la 750 rpm – vezi pe bmes.ro ce optiuni ai.
Ai posibilitatea sa optezi si pentru motoare cu 2 turatii si frana, de exemplu. Alimentarea franelor se realizeaza la 400 V si se poate realiza separat sau direct, respectiv pe placa de borne.
Acceseaza pagina lor ca sa afli care sunt dimensiunile exacte ale motoarelor electrice cu frana disponibile.
Dupa ce caracteristici standard recunosti motoarele electrice cu frana?
Intreaga linie de motoare intra in clasa F. Acestea poti fi cu o turatie sau 2, prezentand gabarite intre 63 si 180. Puterea lor poate fi de cel mai mult 30 kW.
Revenind la ideea referitoare la alimentarea franei, in principiu aceasta se realizeaza pe placa de borne. Daca vrei sa fie separat, trebuie sa specifici cand dai comanda de motor.
Un astfel de motor prezinta un cuplu ridicat de franare. Vine cu avantajul ca se poate regla. Cat despre prinderea motorului propriu zis, ai mai multe variante dintre care poti alege: cu flansa, cu talpi, respectiv cu talpa si flansa.
Ce optiuni iti pune la dispozitie Bmes privind motoarele electrice cu frana?
Chiar daca lista de servicii prezentata se refera la motoarele electrice cu frana clasice, asta nu inseamna ca nu ai si alternative, servicii personalizate in functie de necesitate. Vezi si pe site-ul lor ca ai optiunea motoarelor cu 3 turatii, cu frana.
De asemenea, clasa de izolatie poate fi si H, trebuie sa precizezi asta. Poti opta pentru decuplarea manuala a franei, pentru alimentarea separata la frana, aplica puteri de peste 30 kW motoarelor, respectiv turatii care sa fie sub valoarea de 750 kW.
O alternativa a motoarelor cu frana din registrul standard este cea a motoarelor cu frana tratate. Sunt potrivite pentru aplicatiile cu uz general insa acestea, ceea ce inseamna ca nu ai optiunea motoarelor pentru aplicatii tip ISCIR, pentru podurile rulante sau pentru derivate ale acestora.
Din randul solicitarilor pe care echipa de specialisti le-a avut de-a lungul timpului, cele mai intalnite au fost cele de motoare electrice cu frana pentru aplicatii care aveau nevoie de o protectie sporita la umiditate (IP56), modele cu cutie separata de borne, motoare cu cutie de borne in lateral, cu deblocari manuale.
In functie de necesitate, comunica specialistilor caracteristicile in care ai nevoie sa se incadreze motorul cu frana si ai in vedere recomandarea acestora.