Teoriile despre nasterile virgine sunt urmatoarele: fie sunt cu adevarat virgine, adica nu exista un tata care sa fi contribuit la proces, fie sunt cauzate de stocarea spermei pe o durata foarte lunga de timp- cel putin in cazul animalelor. Misterul nasterilor virgine sau a nasterilor care au avut loc fara un act sexual sau fara o insamantare, a fost un subiect intens analizat de experti, insa acum pare a se fi gasit o explicatie.

E greu sa fii femeie. Ca si cum sarcina dificila de reproducere nu ar fi destul, natura pare sa joace o gluma proasta asupra femeilor, deoarece acestea au nevoie de un barbat ca sa poata duce o sarcina la bun sfarsit. Poate ca ar fi mai simplu daca femeile ar putea face acest lucru singure. Noile studii au aratat ca nasterile virgine sunt un lucru comun in natura. Femelele din speciile de animale mai mari si mai complexe, cum ar fi soparlele sau rechinii, se pot reproduce fara a avea nevoie de un mascul, acest proces purtand numele de partogeneza.

Ar putea oamenii sa invete acest truc biologic al naturii, care ar putea permite femeilor sa ramana gravide pe cont propriu, fara ca un barbat sa fie implicat in acest proces? Este bine cunoscut faptul ca femeile au nevoie de sperma pentru a concepe. Dar nu exista niciun motiv pentru care sursa spermei sa fie un barbat. Chiar daca cercetatorii ar putea sa ne lamureasca in aceasta privinta, femeile inca au nevoie de un partener pentru a se reproduce. Dar ce se intampla daca femeile n-ar avea nevoie de o a doua persoana?

In natura, cele mai multe femele care recurg la partogeneza fac acest lucru doar atunci cand este absolut necesar, de obicei atunci cand acestea sunt izolate de orice mascul. Cele mai multe animale nu se reproduc asexuat pentru ca acesta nu este un interes de-al lor ce tine de evolutie. Acestea pierd diversitatea genetica care pastreaza o populatie sanatoasa.

In teorie, nasterea virgina este posibila, o nastere putand fi creata din materialul genetic al unei femei, intr-un laborator, evident.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *