Autoritatea de siguranta locala ANCAP din Australia a testat trei noi modele in bazele de testare  ale vehiculelor pentru a afla rezistenta masinilor. Acestia au apelat la o gama larga de masini din care au ales trei dintre cele mai rezistente masini de pe piata. Este vorba despre un Toyota 86, un Range Rover din noua generatie si un Mercedes Benz A-Class. Toate au acumulat scorul maxim de cinci stele si au intrat in topul celor mai rezistente masini realizate de firma australiana.

Acest lucru a determinat ca directorul firmei australiene sa ofere punctul sau de vedere privind calificativul maxim obtinut de cele trei masini. Acesta a afirmat ca nu exista nici o scuza ca soferii sa nu cumpere ceva atat de sigur indiferent ce tip de vehicul are nevoie cumparatorul.

Astazi cumparatorul nu isi mai pune problema firmei pentru ca acestia au de ales dintr-o gama large de modele care ii sunt puse la dispozitie. Cele trei modele testate nu sunt singurele care au obtinut calificativul maxim. De la Mercedes a mai obtinut cinci stele modelul C-Class despre care directorul de la ANCAP a afirmat ca in cazul unui accident soferul nu va fi nevoit sa cheltuiasca prea mult pentru reparatii pentru ca poate repara masina folosind piese din dezmembrari. O alta masina Mercedes care a atins pragul de cinci stele este modelul Mercedes vito. Si acestuia i se pot gasi piese de la dezmembrari foarte repede in caz de accident. Pentru ca are acest calificativ ridicat de siguranta accidentele nu vor provoca daune mari.

Cele trei masini testate de ANCAP au fost testa cu ceva timp in urma si de firma Euro NCAP iar in urma raportului acestor doua firme se va stabilii un clasament mondial a celor mai sigure masini din lume.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *