Desi pot spune ca inca de mic sunt fan Mercedes (imi plac masinile cu stea in frunte ) noile modele de la bmw sunt destul de interesate.

Bmw vine de aceasta data cu un redesign care face masina sa fie mai eleganta, un motor puternic si eficient care vine „tunat” din fabrica chiar si la versiunea de 4 cilindrii care vine sa intareasca perceptia sportiva a berlinei.

Pentru moment masina va aparea doar in varianta cu 4 usi, atat varianta coupe cat si cabrio fiind programata sa apara un an mai tarziu iar daca e sa dam curs zvonurilor ,acestea vor fi integrate in viitoarea serie 4.

Schimbarile vizuale

Bmw a facut schimbari semnificative in ceea ce priveste design-ul seriei 3 , aceasta semanand foarte mult cu vechea serie 5, masina fiind mai lata si mai impunatoare.Masina arata acum mult mai agresiv , find chiar mai usoara decat modelele anterioare , desi tehnic are un motor mai puternic ceea ce face noul model mai sportiv.

Dupa cum am zis, masina este mai mare iar acest lucru este evident atunci cand ne urcam pe locurile din spate ,unde confortul creste semnificativ prin crearea de mai mult spatiu pentru pasageri.Nici portbagajul nu a fost ignorat de catre fabricanti, acesta avand acum un volum de 480 litri.

Mai multe detalii tehnice despre  bmw seria 3 pot fi gasite aici.

Alte schimbari

Observ ca versiunea pe benzina , mai exact 280 i ,functioneaza doar in 4 cilindrii , dar cu toate acestea reuseste cu ajutorul unei turbine bi-turbo sa scoata 300 cp , masina ajungand la 100 km/h in doar 5.7 secunde.

Bmw are planuri mari pentru aceasta serie , de accea a inclus sisteme de eficientizare precum auto-start-stop , sistemul ce permite recuperarea energiei de franare si chiar un sistem de ventilare care este independent de motor.

Ca o noutate in domeniu, noul seria 3 este singura masina din aceasta gama care vine echipat cu o transmisie in 8 trepte , acest lucru fiind o noutate la nivel mondial.

Gasim si o versiune hybrid a acestei serii , cu un motor electric ce dezvolta 55 de cai putere si se gaseste pe 330 i , realizandu-se astfel modelul 335 i .

Acestea ar fi in mare principalele noutati aduse de noua serie 3.

Personal astept noul coupe din aceasta gama sau poate din viitoare gama 4 , intrucat apreciez mai mult masinile „gheboase” .

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *