Atat rasul, cat si umorul sunt actiuni legitime, dar si adevarate mistere in viata reala. Sunt universale, fiind cunoscute oricarei culturi din lumea aceasta. Copiii zambesc si rad la orice ii amuza pe ei, cu mult inainte sa invete sa vorbeasca sa sa dezvolte anumite cunostine elementare. Desi au existat o multime de studii cu privirela beneficiile umorului, nimeni nu stie, cu exactitate, de ce oamenii au aceasta capacitate innascuta.

Cu toate ca exista cateva animale care poseda ceva asemanator rasului- caini, cimpanzei-, ramane de dovedit daca mai exista alta specie pe fata pamantului, inafara de oameni, care poate avea un simt al umorului. Din ce in ce mai multi oameni gasesc amuzante glumele care au conotatie sexuala, insa acestia sunt descrisi de inversul unui sentiment sanatos de umor. Mai degraba, ei au un sentiment de promovare groaznic in mintea celor care stiu sa aprecieze o gluma cu bun gust.

Probabil ca multi oameni nu au luat in cosniderare cat de important este umorul in viata noastra. Chiar si asa, importanta sa poate fi vazuta cu ochiul liber, din moment ce au aparut atat de mult industrii bazate pe umor: filme sau seriale de comedie, carti amuzante, stand-up comedy etc.

Cate tipuri de umor exista?

Umorul subtil presupune sa glumesti cu placere, dar intr-un anumit context particular, de preferinta intr-un mic grup in care ai ca public doar persoane apropiate tie. Acest lucru presupune ca nu iti parasesti zona de confort, iar asta ar putea determina o lipsa de incredere.

Umorul spontan este acela manifestat atunci cand iti place sa razi si sa-i faci si pe altii sa rada, dupa voie. Simtul umorului, care este in stare latenta, se activeaza in aproape orice fel de circumstanta, chiar si in situatia „haz de necaz”.

Umorul tandru schimba putin rolurile- presupune sa te pui in locul „victimei” si chiar sa suferi pentru ea. Trebuie sa apreciezi jocurile de cuvinte si bufoneriile celorlalti, la adevarata lor valoare.

De Admin

Un comentariu la „Oamenii care glumesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *