Lumina albastra este tipul de lumina emisa de catre telefoanele mobile, tablete si televizioare, si poate cauza o serie de probleme destul de grave asupra sanatatii noastre, afectand orice- de la somn pana la ochi. Cu toate acestea, intr-o lume in care cea mai mare cantitate de timp este petrecuta holbandu-ne la telefoane din mai multe motive, nu este deloc surprinzator ca exista si probleme de sanatate determinate de aceste lucruri. Din fericire insa, o noua tehnologie poate ajuta in anularea efectelor negative ale luminii albastre emise de gadget-urile noi.

Ochelarii care blocheaza lumina albastra

Carbonshade, o companie cu sediul in California, a creat prima pereche de ochelari, fashion, care blocheaza lumina albastra si cea verde, care impiedica oamenii sa aiba parte de un somn linistit pe timpul noptii. Cu toate acestea, in loc de utilizarea lentilelor protocalii- care se gasesc pe majoritatea lentilelor de blocare a luminii, Carbonshade foloseste o tenta rosie.

Ochelarii sunt creati pentru a fi purtati pe timp de noapte- sustine co-fondatorul companiei Carbonshade, Jeremy Maluf, existand lentile de culoare rosie si „cadre din aliaj premium”. Astfel, compania a creat o pereche de ochelari potrivita in aceasta lume in care „oamenii poarta ochelari chiar si noaptea, deoarece isi doresc sa dea dovada de <stil>. Insa, noi am adaugat o serie de beneficii medicale la ochelarii purtati noaptea”- sustine acesta.

Undele de lumina se clasifica in sase categorii: gamma, raze X, ultraviolete, lumina vizibila, infrarosu si unde radio. Oamenii de stiinta au descoperit care sunt undele luminoase cele mai daunatoare ochiului uman, asa ca au creat acesti ochelari, care protejeaza in fata efectului negativ emis de acestea. „ochelarii nostri blocheaza aceasta lumina- aproape 99,8% din lumina totala”.

Desi ochelarii ar putea fi purtati cu usurinta in timpul zilei, in special daca petreci foarte mult timp in fata calculatorului sau a unui ecran ce emite astfel de lumini albastre, compania sustine ca organismul nostru mai are nevoie de o mica cantitate de astfel de lumina: „dintr-un anumit motiv, lumina albastra este daunatoare pe timp de seara, atunci cand organismul doreste sa se odihneasca, dar nu poate face daune ireparabile pe timp de zi”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *