palate

palateExista fel de fel de palate in toata lumea, palate care sunt cunoscute pentru maretia lor, pentru frumusetea lor si pentru istoria pe care o prezinta.

Domus Aurea

Domus Aurea- care in romana s-ar traduce ca si Casa de Aur- a apartinut imparatului roman Nero, si a fost una din cele mai mari resedinte private construite vreodata. Fiind un oras antic, Roma a reprezentat un haos in ceea ce priveste strazile intortocheate si casele inghesuite, cu multe etaje, astfel ca aici traia un mare volum  de oameni intr-un spatiu limitat.

Asadar, aici nu existau locuri suficiente pentru a se construi palate de mari dimensiuni. Insa, aici nu a mai fost cazul de spatiu, dupa ce marele incendiu din Roma diin 64 A. D. a reusit sa distruga cea mai mare parte a cartierului aristocratic de pe dealul Palatine. Cuvantul „palat” deriva chiar de la „Palatine” datorita preponderentei de case mari in acea zona.

Alhambra

Palatul Alhambra este unul din cele mai frumoase constructii din Spania. Construit de catre mauri- cuceritorii musulmani ai Spaniei, in cel de-al XIV-lea secol, acest loc a servit ca sediu al guvernului pentru mai multi sultani. Palatul a fost construit in stil tipic maur si a fost decorat cu pietre sculptate. O caracteristica notabila a palatului este aceea ca utilizarea de curti si fantani a creat o aerisire a complexului- o inovatie destul de necunoscuta pentru arhitectura europeana de la acea ora.

Palatul de iarna

Acest palat se gaseste in St. Petersburg si a fost casa conducatorilor Rusiei. Cand a fost atacat in revolutia din anul 1917, aici s-a schimbat intreaga istorie a Rusiei- la distanta de o arma: intreaga familie regala a fost impuscata. Palatul a avut mai mult de 1500 de camere, iar in cea mai mare camera incapeau aproape 10.000 de oameni.

De asemenea, aici se gasea chiar si o catedrala privata, iar dupa revolutie, armata comunista a jefuit palatul si a descoperit crama de vinuri. Si ce pivnita de vinuri remarcabila a fost- acolo exista suficient alcool pentru a imbata o armata timp de o luna, iar istoricii numesc aceasta situatia ca fiind „cea mai mare mahmureala din lume”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *