Grupuri de celule solare care functioneaza impreuna, panourile solare au scopul de a transforma energia solara in energie termica sau electrica. Pentru transformarea energiei solare in energie termica se folosesc panourile solare termice. Pentru transformarea energiei solare in energie electrica, sunt folosite panourile fotovoltaice. Panourile solare sunt instrumentele prin care oricine poate profita de resursele pe care natura ni le ofera in mod gratuit.

Este deja cunoscut faptul ca majoritatea resurselor naturale sunt resurse epuizabile, fapt ce face ca pretul lor sa creasca din ce in ce mai mult pe masura ce devin din ce in ce mai putine. Pentru aceasta, oamenii au incercat sa gaseasca metode alternative pentru producerea atat de energie termica dar si de energie electrica.

In cazul panourilor fotovoltaice, energia solara adica lumina de care ne bucuram zi de zi, este convertita in energie electrica. Aceasta energie poate sa fie folosita in cazul oricarui aparat electric sau chiar ca sursa de energie in cazul unei centrale electrica.

Cu toate acestea, la momentul de fata, cele mai performante panouri solare nu se pot lauda ca acopera costurile intregi ale consumului de energie electrica. Pentru o performanta cat mai buna, trebuie tinut cont de mai multe aspecte cum ar fi unghiul in care sunt montate panourile, daca sunt sau nu umbrite de ceva, conditiile meteo, temperatura in general. Astazi, se investeste din ce in ce mai mult in aceste panouri. Astfel, tehnologia moderna a permis crearea unor sisteme care invart panourile solare dupa soare, obtinand astfel maximul de energie solara intr-o zi.

Daca doriti sa achizitionati un astfel de sistem, va recomand sa cumparati categoric panouri solare de la toppanourisolare.ro. Beneficiile majore in cazul acestei tehnologii sunt de ordin personal, financiar si la nivel de comunitate.

Nici un panou solare nu consuma nici un combustibil si nu foloseste nici un fel de substanta/ ardere/ etc pentru a produce energia. Astfel, gradul lor de poluare este simplu…0.

In cazul panourilor solare termice, necesarul de apa calda este asigurat in totalitate pe parcursul anului, doar iarna fiind nevoie folosirii suplimentare si a unei alte surse. In cazul panourilor fotovoltaice, consumul de energie poate fi redus cu pana 65%.

Costurile sunt moderate, panourile sunt usor de montat, multe din ele detasabile pentru a putea fi mutate in alte locuri. Investitia se amortizeaza usor si cel mai important, durata lor de viata poate ajunge pana la 30 de ani, bineinteles, daca sunt intretinute cum se cuvine.

Natura are foarte mult de castigat in momentul in care din ce in ce mai multe persoane incep sa achizitioneze panouri solare. Aceste vor contribui in timp la combaterea incalzirii globale, vor reduce consumul de energie nucleara, arderea de carbune in centrale, poluarea aerului etc.

Nu uitati!

Energia solara nu poate fi epuizata de catre om!

Panourile solare reduc poluarea!

Panourile solare reduc costurile la intretinere!

Panourile solare pot incalzi apa sau pot produce energie electrica!

 

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *