grecia anticagrecia antica

King Leonidas of Sparta.Grecia Antica a contribuit foarte multi la parti ale societatii in care traim astazi. Invataturile si modul de a actiona al acestora au ramas lectii atat de importante incat societatea actuala, inca isi bazeaza legile si etica pe ele. Grecii Antici, implementau laialitatea, gloria, inteligenta si ospitalitatea in viata de zi cu zi. In timp ce aceste valori pot parea simple, grecii au reusit pur si simplu sa contureze o intreaga civilizatia intr-o cultura care este una din cele mai de referinta din istorie.

Inteligenta

Desi nu era o cerinta in cazul femeilor in Grecia Antica, barbatii erau obligati sa mearga la scoala si sa invete. Ei erau invatati acasa pana la varsta de 6 ani si apoi trimisi la scoala. Scolile din Grecia Antica in cele mai multe orase, tineau baietii in scoala de la 6 la 14 ani si apoi, 4 ani optionali. Baietii erau invatati despre lucruri diverse, incepand cu arta si continuand cu comportamentul in societate, aspectele vietii de adulti, pace si razboi.

Gloria 

Gloria pentru tinerii barbati in Grecia Antica era echivalentul faimei tinerilor in societatea in care traim. Povestile despre glorii in razboi si despre batalii care au depins de unul sau mai multi tineri erau cele care le aduceau notorietate si glorie. Gloria era foarte valorificata intrucat in Grecia Antica se credea ca odata ce mori, sufletul tau este trimis jos, la Hades. Sufletele care au capatat o oarecare glorie in timpul vetii erau singurele care aveau privilegii in lumea lui Hades.

Loialitatea

Loialitatea e poate cea mai importanta valoare a civilizatiei Greciei Antice. Loialitatea era pur si simplu incorporata in tot ce faceau grecii. Ei credeau in loialitate fata de familie, comunitate si cel mai important, fata de zei.

Ospitalitatea

E deajuns sa spunem ca ospitalitatea lor ajungea si la punctul in care ofereau hrana si adapost oricarui strain, fara sa puna nici un fel de intrebari si chiar si daca nu ar fi vrut.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *