penalizare google pagerank

penalizare google pagerank 0

Astazi voi vorbi din nou despre algoritmul PageRank si despre cum interfereaza acesta cu blogosfera.

Cand vad un PageRank bun pe pagina principala a unui site , sunt sigur ca site-ul respectiv are continut bun iar datorita acestui continut, obtine multe backlink-uri  sau creatorul site-ului, nu are continut foarte bun, insa plateste pentru linkuri si astfel pacaleste algoritmul google, facand-ul  sa creada ca site-ul ar avea continut foarte bun.Oricum ar fi,pagerank-ul este un indice excelent atunci cand vine vorba de bloguri si recunosc,este primul lucru la care ma uit atunci cand intru pe un blog.Pentru cei care nu stiu,atat chrome cat si firefox au extensii care va permit sa vizualizati pagerank-ul direct, fara sa mai fie nevoie sa il verificati folosind diferite tool-uri.

In ultima vreme tot mai multe bloguri au fost penalizate de catre google si pagerank-ul le-a fost resetat la 0.Am intalnit tot felul de cazuri in care pagerank-ul a sarit de la 3 la 0 sau chiar de la 5 direct la 0.Mai jos voi trata pe larg motivele pentru care blogul dvs ar putea fi penalizat si voi prezenta unele solutii la aceste probleme.

 

Advertoriale

Da, asa este,advertorialele pot fi unul din motivele pentru care pagerank-ul dvs ar putea fi din nou 0.Dupa cum stiti scrierea articolelor  platite cu link-uri dofollow se incadreaza in categoria tehnicilor black hat  interzise de google.Acesta nu vrea ca dumneavoastra sa scrieti  pentru bani articole pentru alte site-uri intrucat aceste articole fenteaza sistemul.Asadar atentie pentru cine scrieti advertoriale deoarece clientii care apeleaza direct la dvs,cel mai probabil nu au cunostinte despre seo si vor desfasura campanii agresive in urma carora site-ul lor va fi penalizat si ulterior si al dvs.Astfel, va recomand sa scrieti advertoriale doar despre cei care au cunostinte despre seo si in primul rand sa reduceti frecventa advertorialelor ,postand mai mult continut unic intre ele si astfel deghizandu-le mai bine.Un alt lucru pe care nu trebuie sa il faceti niciodata, sa nu  postati ca vindeti link-uri sau advertoriale pe forumuri.Acestea pot fi usor depistate de google.

Desi pot atrage penalizari, recomand in continuare advertorialele intrucat scrierea advertorialelor este cea mai buna metoda de monetizare a blogului.

 Solutie:

Desi grava, aceasta problema poate fi remediata destul de usor.Incepeti prin a transforma toate link-uri din advertoriale in link-uri nofollow.Nu va ingrijorati cu privire la cei care au platit pt acele linkuri, intrucat ei, ar trebuie sa fie bucurosi ca nu mai primesc link de la un site penalizat si evita astfel o eventuala penalizare.

Link exchange

Cu ceva timp in urma va sfatuiam sa faceti link exchange corect.Astazi unul dintre baietii care lucreaza pentru mine mi-a povestit ca blogul sau a fost penalizat si ca a primit pagerank 0.Ulterior a initiat o discutie pe google grups in urma caruia a aflat ca :

Those links in your footer are reciprocal which makes them a link exchange. Link exchanges violate Google’s Webmaster guidelines so there you go. The value of those inbound links was demoted so your PR went down.

Linkurile din footer sunt link-uri reciproce ,numite schimburi de linkuri.Schimburile de linkuri incalca  regulile Google Webmaster  .Asadar valoarea linkurilor a scazut si sitului tau ia fost atribuit pagerank 0.

Desi este putin probabil ca acesta sa fie singurul factor care a dus la penalizare cu siguranta schimbul de link-uri reciproce poate atrage si penalizari.

Solutie:

Incepeti prin a transforma toate link-uri din blogroll in link-uri nofollow.Astfel nu veti mai transfera link juice iar daca ceilalti pastreaza link-ul catre dvs ,cu siguranta la urmatorul pagerank update site-ul dvs isi va reveni.De asemenea incepeti sa faceti link exchange 3 way.

 Schimbarea homepage-ului

Daca vom schimba numele homepage-ul cu stiinta sau fara ,pagerank-ul site-ului ar putea deveni  din nou 0.De exemplu daca as modifica pagina principala a site-ului din www.site-info.ro in www.site-info.ro/index.php google va trata pagina ca fiind una noua si ii va acorda pr 0..

Solutie:

Ceea ce putem face este sa redirectionam pagina veche catre pagina noua ,astfel cu siguranta pagerank-ul isi va reveni la urmatorul Pagerank update.Aceasta problema este cel mai usor de rezolvat insa din pacate este foarte rar intalnita si cel mai probabil blogul dvs  a fost penalizat din alte motive.

 

Folosirea de tehnici Black Hat

Utilizarea  de tehnici Black Hat pentru a creste pagerank-ul sau pentru a urca in serp pe unele cuvinte cheie va atrage in cele din urma penalizari.De asemenea veti fi penalizat daca comentariile dvs din articole vor fi linkuri dofollow.Nu recomand in niciun caz aceste practici, intrucat blogul dvs va deveni tinta nr 1 a spamarilor si ulterior va fi penalizat.

 

Solutie:

Incetati sa mai folositi tehnici black hat iar in cazul in care comentariile din blog sunt dofollow transformati-le iar in nofollow intrucat,altfel majoritatea celor care vor comenta o vor face pentru a obtine un backlink.

 

Inactivitatea

Este normal ca site-ul dvs sa involueze daca nu vati mai ocupat de el.Astfel daca ati incetat sa adaugati continut pe el si acesta nu mai primeste link-uri, dupa o perioada de timp pagerank-ul acestuia va scadea, chiar  pana la 0.

 

Solutie:

Incepeti sa adaugati continut unic pe site si incercati sa obtineti linkuri catre dvs.

 

In cazul in care detineti un blog ce a fost penalizat sau daca doriti sa evitati penalizarile pe viitor va sfatuiesc sa tineti cont de cele prezentate mai sus.De asemenea sper ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

Toate cele bune pana data viitoare.

De Admin

17 comentarii la „Pagerank 0,penalizare blog si solutii”
 1. La tehnicile Black Hat nu am inteles o chestie.
  Nu e bine sa folosesc pluginul Do Follow? Pentru ca eu il am iar cineva chiar mi l-a recomandat.

 2. Din cate vad eu, si siteul vostru are PR 0, desi are cateva backlinkuri.
  Cum explicati acest lucru.
  Daca reusiti sa-l „recuperati”, tineti-ne la curent, chiar sunt interesant ce tehnici pot fi folosite pentru a reprimi PR-ul.

  1. foarte simplu,site-ul are doar 3-4 saptamani, si nu a prins inca un pagerank update.Probabil va face direct pagerank 4.

   Si in caz ca ai fost penalizat,ai tot ce ai nevoie mai sus.

 3. Interesant articol….
  Ce intrebare am, pentru tine si pentru restul care mai citesc: Este buna metoda de promovare prin directoare de articole? Sunt o gramada de site-uri de genul, fara sa ceara bani, in care postezi cate articole vrei tu, cu 1-3 linkuri dofollow.

  Fara reclama – doar sa intelegeti mai bine despre ce vb – site-uri de genul: publicaarticol.com, editorialweb.ro, earticole.com, etc

  1. depinde de fiecare site in parte.Te sfatuiesc sa nu inscrii in directoare in care inscrierea se face prea usor pentru ca el va devenii astfel o ferma de linkuri

   1. Mersi. Partea nasoala este ca mai toate incet incet devin ferme de linkuri. E din ce in ce mai greu sa faci rost de linkuri bune…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *