COROT
COROT-Exo-7b

Universul este un loc de dimensiuni nemasurabile, este posibil ca acesta sa nu fie finit sau imprejmuit de limite masurabile. Chiar daca nu putem calatori liber in Univers, avem libertatea si posibilitatea dea calatorii cu ochii telescoapelor si cu lentilele satelitilor. Astfel oamenii de stiinta au putut descoperi planete de care nu stiam pana acum si multe dintre acestea au caracteristici unice si interesante.

TrES-2b

Desi aceasta planeta are un nume care este mai potrivit pentru o naveta spatiala din filmele science fiction. TrES-2b este categorizata ca fiind cea mai intunecata planeta descoperita pana in prezent. Pana nu de mult cea mai intunecata planeta era considerata ca fiind Mercur. Acest lucru se masoara prin cantitatea de lumina reflecatata de planeta. In sistemul nostru solar, Mercur are capacitatea de a reflecta 10% din lumina primita de la Soare, fapt ce o facea cea mai intunecata planeta cunoscuta. Cand TrES-2b a fost descoperita acest lucru s-a schimbat. Aceasta planeta reflecta mai putin de 1% din lumina primita. Este destul de ciudat de ce se intampla acest lucru intrucat pana si carbunele sau culoarea neagra reflecta mai multa lumina. Cercetatorii sunt de parere ca in atmosfera planetei exista un nivel foarte ridicat de sodiu si oxid de tinat in forma gazoasa.

COROT-Exo-7b

Este considerata ca fiind cea mai rapida planeta cunoscuta. Pamantul are nevoie de un numari de 8766 de ore pentru a realiza o rotatie completa in jurul Soarelui. Aceasta Planeta are nevoie de doar 20 de minute pentru a parcurge orbita proprie. Planeta este una destu de fierbite, de asemenea, temperaturile osciland intre 100 si 1500 de grade Celsius. Planeta este acoperita in totalitate de lava, cu toate acestea nu este cea mai calda planeta din univers. COROT-Exo-7b a fost descoperita in momentul in care oamenii de stiinta foloseau metoda transit pentru a masura masa si circumferinta altor planete din apropiere.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *