Meditatii

Pozitia de meditatie

MeditatiiIn teorie, meditatia poate fi realizata din orice pozitie, stand pe scaun, stand in picioare sau stand intins. In practica, multi oameni gasesc ofertele meditatiei libertatii metafizica mai usor de accesat prin intermediul unei putine discipline fizice. Corpul tau demonstreaza intentiile tale la minte. Postura si exercitiile de respiratie recomandate de inteleptii antici cu siguranta vor furniza schimbarea mentala pe care o cautam, mai ales cand incepem.

Meditatia inspirativa poate fi facuta intins pe spate, cum se numeste in yoga, Shavasana ; intr-o pozitie de stat in picioare, numita Tadasana; stand pe un scaun pe pamant sau in pozitia lotus sau jumatate de lotus.

Fiecare din aceste pozitii incurajeaza trezirea alertei si le folosesc toate, gasind diferite forme buna pentru stari de spirite diferite. Ai putea alege o postura si sa te tii de ea. Indiferent de care o alegi, in toate pozitiile, pastreaza-ti coloana vertebrala dreapta si umerii, fata si gatul relaxati, limba libera in gura si muschii fetei usurati. Realizeaza ajustari cu mici micro miscari pentru a te asigura ca esti conforabil.

Daca stai, mainile tale pot fi leganate, unul peste altul sub buric, coatele tinute putin deasupra corpului. Daca stai intins, tine-ti mainile pe langa corp intr-o pozitie relaxata, palmele intoarse deasupra.

Daca chiar trebuie sa te misti in timp ce meditezi, din cauza furnicaturilor si intepaturilor, sau o crampa, sau orice alt disconfort nu este nimic rau in asta. Misca-te incet si silentios, in armonie cu respiratia. O anxietate mica, o mancarime sau o dorinta de a te misca este cel mai bine observata, decat actionata asupra ei. Va trece.

Daca adormi in timp ce faci meditatie, inseamna ca somnul tau a fost defavorizat. Vei gasi faptul ca meditatia obisnuita induce mai mult, sau calitate mai buna, de odihna. Daca ai nevoie de o pozitie speciala, sau perna, sau sa fii cu un grup pentru a medita, asigura-te ca o ai.

Articole create 606

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus