infiintari firme

La un anumit moment te hotarasti sa intri in lumea business-ului. Gasesti o idee unica, o oportunitate pe care altii nu au sesizat-o si te hotarasti sa transformi acea idee intr-o afacere care sa iti aduca profit. Pentru ca totul sa fie in regula, trebuie sa urmezi insa niste pasi, iar primul dintre acestia ar fi infiintarea unei societati comerciale.

Cand vine vorba de infiintari firme, multi nu stiu exact care sunt etapele, pasii legali si procedurali de urmat. Pentru inceput majoritatea analizeaza optiunile si formele juridice disponibile si opteaza pentru infiintarea unui SRL, datorita avantajelor pe care le ofera. Cum trebuie insa procedat pentru ca totul sa fie conform dispozitiilor legale, in regula si rezolvat cat mai rapid?

Specialistii de la Bluebay Consulting ofera cateva recomandari in acest sens. In primul rand trebuie verificata disponibilitatea numelui ales pentru firma. Acesta trebuie apoi rezervat, iar imediat dupa trebuie stabilit sediul firmei. Odata luata decizia de infiintare firma, mergeti pana la capat cerand acordurile si avizele necesare, inclusiv cele de la asociatia de proprietari si de la locatari, in cazul in care sediul firmei va fi intr-un bloc.

Autentificarea semnaturilor administratorilor este urmatorul pas, toti cei ce vor avea aceasta calitate vor trebui sa ofere specimene de semnaturi in fata unui notar public. Declaratiile de conformitate cu legislatia in vigoare vor fi luate de asemenea de la toti asociatii sau administratorii societatii.

Completarea actului constitutiv al firmei si varsarea capitalului social de catre asociati se numara printre ultimii pasi cand vine vorba de infiintari firme, ulterior se depune documentatia la Oficiul Registrului Comertului pentru inregistrarea societatii.

Urmand acesti pasi simpli, orice intreprinzator poate sa isi puna in valoare ideea de afaceri infiintand o firma care sa ii aduca beneficii si profituri.

De Admin

Un comentariu la „Primii pasi in lumea afacerilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *