Odata ce ajungem la o anumita varsta, se poate observa ca memoria si claritatea mintala nu mai sunt ceea ce au fost odata. Dintr-o data nu ne mai putem aminti unde am pus cheile dupa doar un minut dupa ce le-am lasat, nu ne mai amintim numele unei vechi cunostiinte sau al unei trupe foarte indragite de catre noi. Chiar daca pare inocenta, aceasta pierdere a memoriei si a capacitatii de concentrare poate avea un impact foarte daunator pentru bunastarea noastra in domeniul profesional, social sau personal.

Oamenii de stiinta au inceput sa gaseasca metode prin care se poate incetini acest proces de imbatranire a mintii. Se pare ca mintea noastra are nevoie de exercitiu la fel cum au nevoie si muschii nostrii, iar unele exercitii mintale speciale ne-ar putea imbunatati considerabil functiile noastre cognitive. Ganditul este in esenta un proces de a face conexiuni neuronale in interiorul creierului. Intr-o oarecare masura, abilitatea noastra de a face asemenea conexiuni neuronale care definesc inteligenta, sunt mostenite. Totusi, daca aceste conexiuni sunt facute prin efort si exercitiu, se crede ca inteligenta se poate dezvolta, direct proportional cu efortul mintal.

O companie web din San Francisco a dezvoltat aceasta idee, de a „antrena” creierul, ajung sa proiecteze primul program de antrenament pentru creier. Acest program are ca scop sustinerea persoanelor in demersul lor de a-si recapata acuratetea mintala. Programul se numeste „Luminosity” si a fost dezvoltat de cei mai buni experti in domeniul neurologiei si psihologie cognitiva de la Universitatea Standford. „Luminosity” este mult mai mult decat un spatiu online de a va „antrena” abilitatile mintala. Programul tine evidenta progresului dumneavoastra si ofera un feedback in legatura cu performantele si dezvoltarea ta ulterioara. Cel mai important, programul se bazeaza pe jocuri pe care le joci in cadrul lui, pentru a-ti servi la un antrenament „dur”, dar si distractiv, pentru mintea ta.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *