PUBLICITÁTEs. f. Faptul de a face cunoscut un lucru publicului; difuzare de informații în public; caracterul a ceea ce este public. ♦Agenție (sau biroude publicitate = birou unde se pot da, pentru a fi publicate în ziare sau difuzate prin radio și televiziune, anunțuri (cu caracter particular). Mica publicitate = rubrică a unui cotidian în care se publică anunțuri cu caracter particular. Agent de publicitate= persoană angajată de o firmă comercială pentru a face reclamă mărfurilor ei. ◊ Loc. vb.A da publicității = a publica. – Din fr.publicité.

Iata una din cele mai cunoscute definitii ale cuvantului publicitate. Totusi, cum se realizeaza astazi publicitatea si care sunt costurile implicate?

Publicitatea in zilele noastre se realizeaza in moduri la care nici nu v-ati putea gandi. De exemplu, Facebook este una din retelele de socializare unde publicitatea a devenit ceva comun.

Mai mult decat atat, o multime de site-uri din online castiga foarte mult din publicitate. Pentru cei care au un produs, un site, un serviciu de promovat, sunt o multime de astfel de site-uri de unde pot cumpara publicitate.

Preturile, avand in vedere multitudinea de locuri din care se poate cumpara publicitate, sunt si ele pe masura. De cele mai multe ori, cu bani putini poti beneficia de foarte multa publicitate. Totusi, daca vrei sa vinzi ceva, daca ai un loc de munca si asta intr-o anumita regiune poti apela la mediul online?

Raspunsul este si DA si NU. Daca in regiunea ta sunt site-uri destul de accesate, DA. Daca nu gasesti astfel de site-uri sau daca publicul tau tinta nu foloseste prea mult mediul online atunci NU.

De exemplu daca oferi un loc de munca in Craiova sau Oltenia, in online sunt mai putine sanse sa-ti gasesti candidatii decat prin publicitate in ziarul gazeta de sud. Si asta e doar un singur exemplu.

Prin intermediul unui ziar inca ai posibilitatea de a promova foarte bine un produs de vanzare, un serviciu oferit la nivel local sau asa cum am spus, un loc de munca. Daca esti instalator, publicitatea in online nu te ajuta asa cum te poate ajuta un ziar local. De multe ori,, inspiri si incredere daca dai un astfel de anunt si bineinteles ca oricine este dispus sa apeleze la un instalator din regiune, nu la unul din celalalt capat al tarii.

Daca vrei astfel sa vinzi, sa promovezi sau sa oferi un loc de munca, publicitatea in diferite ziare ar trebui categoric luata in seama.

 

De Admin

Un comentariu la „Publicitate pe bani putini?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *