Datorita faptului ca, in plan modial, populatia lumii este in crestere iar gradul de modernizare al mapamondului este invers proportional cu nivelul resurselor naturale, fie ca sunt resurse forestiere, de petrol, de apa, etc. acestea inregistreaza o scaderea din ce in ce mai mare, aproape in fiecare zi.

Produsele revolutionare, ultra-moderne, atat materia prima a acestora cat si efectele lor, se pare ca afecteaza intr-un mod destul de grav resursele naturale ale lumii si in special stratul de ozon din atmosfera. Din respect pentru natura, din dorinta de a diminua efectele negative produse de acestea, din dorinta de a proteja mediul inconjurator, atata legislatia U.E. cat si bunul simt impune reciclarea acestor produse care fie au in compozitia lor produsi chimici nocivi pentru mediul inconjurator cum sunt masele plastice, fie se degradeaza foarte greu, fie contribuie in mod direct la distrugerea mediului prin taierea copacilor, etc.

Constientizarea faptului ca este necesara conservarea mediului inconjurator determina aparitia din ce in ce mai multe organe de protectie si controla al mediului, din ce in ce mai multor firme de colectare si reciclare a deseurilor specializate pe categorii distincte de deseuri, fie ca sunt mase plastice, echipamente electrice si electronice, hartie, aluminiu pana la cele care urmaresc recuperarea mercurului din pudra flourescenta de la lappile cu vapori de mercur.

Gradul de degradare al mediului inconjurator care are ca efecte indundatii sau ploi acide impune o educare a populatiei in acest sens, o educare orientata spre protejare si conservare, o educare orientata spre respectul naturii, impune o gandire in perspectiva, atata a oamenilor cat si a diferitelor organizatii guvernamentale.

Reciclarea trebuie autoimpusa de fiecare individ cat si impusa de lege care sa atraga sanctiuni asupra nerecpectarii acestui proces, uneori un gunoi separat poate reprezenta diferenta dintre un mediu poluat si un mediu sanatos, uneori reciclarea unor hartii sau cartoane poate reprezenta salvarea unui copac.

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *