Risipa de alimente aer trebui sa fie o mai mare grija pentru toti. Cum unii sufera de lipsuri si altii arunca nu este in favoarea nimanui sa lase lucrurile la voia intamplarii. In numele acestei nevoi oficialii vor sa introduca o noua regula si propun o reducere de pana la 70% pentru produsele care se afla in prag de expirare.

De ce ar functiona o astfel de lege? Producatorii au cel mai mult de pierdut din toata povestea. Cum nici macar sa le doneze nu vor putea dupa ce termenul de valabilitate a expirat vor intampina costuri pentru distrugerea a ceea ce nu mai este bun de consum insa partea cea mai proasta este ca vor pierde toata investitia; nici nu se mai pune la socoteala de minimul de profit.

Protejand si consumatorii in acelasi timp pentru ca sa se evite fortarea acestora de a consuma rapid un produs pentru ca este in prag de expirare. Si pentru ca intr-o nota comparativa cu celelalte produse exista clar un alt nivel diferentierea si de pret este una binevenita.

De ce nu ar functiona o astfel de lege? In primul rand este vorba de atractia la public. Se poate ca atrasi de preturile mici consumatorii sa isi indrepte atentia mult mai mult catre astfel de reduceri si sa se reprofileze. Astfel consumul de produse normale va cunoaste o scadere dramatica, ceea ce nu se doreste. Pe principiul unde dai si unde crapa reducerea de 70% nu sta in picioare total.

Un alt punct de vedere este legat desigur de disponibilitatea magazinelor. In unele cazuri astfel de reduceri deja se fac si fara o lege anume care sa impuna, pentru ca se constientizeaza ce este in avantajul comerciantilor. Insa exista si cazuri in care indiferent de termenul de valabilitate se forteaza mana prin reambalare si vindere sub aceeasi forma, cu falsa idee ca sunt in termen si bune de consum.

 

 

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *