Reparatii

ReparatiiChiar daca ai putine cunostinte sau nu ai deloc despre cum sa-ti repari masina, de indata ce detii propriul set de unelte, poti realiza majoritatea intretinerii fundamentale si multe dintre necesarele reparatii minore. Daca ai o problema specifica si stii cam ce s-ar putea intampla, poti realiza o cautare pe Google, pentru un ghid, astfel treaba ta va fi mai usoara.

Asigura-te in primul rand. Asigura-te ca motorul este rece si poate fi atins. Multe compartimente ale motorului sunt foarte aglomerate si ar putea fi dificil sa vezi partile, suruburile si piulitele, iar accesul, a ajunge sau chiar atingerea partilor, suruburilor si piulitelor este de cele mai multe ori dificil.

Ai grija, fiindca daca ai provocat un scurt electric poti sa strici sistemul computerizat al masinii, releele si sigurantele acesteia. Acidul de la baterie, fluidele fierbinti si uleiul te pot arde, pe langa acest lucru daca lucrezi sub masina in strada sau intr-o parcare este foarte periculos.

Trebuie sa intelegi ca atunci cand capul surubului este vazut din partea opusa trebuie desurubat in directia diferita. Asigura-te ca eviti confuzia despre directie atunci cand te apleci pentru a scoate un surub, gandeste-te bine in ce parte trebuie sa insurubezi si in ce parte desurubezi pentru a scapa de probleme.

Trebuie sa stii ca atunci cand strangi sau slabesti un surub, poate fi foarte important pentru a nu strica partile masinii. Daca strangi prea putin un surub ar putea provoca scurgeri si esecuri, insa daca strangi prea tare un surub poate sa se rupa sau sa strice acea parte.

Evita sa folosesti uneltele nepotrivite, gresite sau slabe. Evita sa folosesti o surubelnita pentru alte dimensiuni pentru a nu strica capurile suruburilor pentru a fi mai dificil de scos in cele din urma. Gaseste videoclipuri si discutii online despre o problema pe care trebuie sa o rezolvi la masina. Unele videoclipuri si discutii sunt foarte bune, ai putea observa ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmezi niste pasi si ai economisit banii de a merge la un mecanic.

Am un Seat, iar anul trecut am avut cateva probleme cu el. Atunci cand am vazut cat de mult imi cere mecanicul pentru cateva treburi de nimic, m-am gandit sa-mi comand propriile piese seat StoAuto si sa-mi fac singur masina.

Incepe cu incet si simplu. Sa-ti repari masina inseamna sa stii ce este stricat la ea. Este de multe ori cea mai dificila parte a unei reparatii unui vehicul, in timp ce reparatia insasi este acoperita de un manual pas cu pas. Daignosticarea poate fi destul de dificila si trebuie realizata corespunzator pentru a evita schimbarea tuturor partilor.

Inainte sa incep procesul de reparatie, pregateste zona inconjuratoare unde realizezi reparatia. Blocheaza rotile pentru a preveni masina sa mearga la vale. Daca vezi ca incep sa curga fluide, pune o galeata dedesubtul masinii. Daca trebuie sa lucrezi sub masina, ai nevoie sa ridici masina pe o platforma pentru a nu fi nevoit sa te chinui sa intri sub ea.

Asa ca de indata ce stii tot ce ai de facut, poti incepe reparatia.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *