Basmele au fost, sunt si vor fi o placuta activitate atat pentru copil, cat si pentru parinte. De cele mai multe ori, parintii le citesc micutilor sai diverse povesti, basme, legende, inainte de somn. Noi ca parinti trebuie sa fim foarte atenti la alegerea povestii potrivite varstei copilului, caci unele pot fi mai violente decat altele.

Basmul este precum o usa catre un univers fantastic care ne face sa speram, sa visam , sa ne imaginam lucruri frumoase. Rolul acestora este extrem de important in dezvoltarea copiilor. Citindu-le constant povesti, acestia isi vor pune imaginatia la contributie, astfel imbogatindu-si universul imaginarului.

De asemenea, copilul nostru se poate redescoperi intr-un mod foarte placut prin intermediul fantasticului. Mentionez acest lucru, caci micutul tinde sa se puna in pielea personajului de cele mai multe ori. Astfel, acesta poate mai usor sa faca diferenta intre bine si rau, bineinteles, si cu ajutorul celui care ii citeste.

Totodata, micutul nostru simte ca prin lumea povestii, poate patrunde subtil in universul adultilor. De aici el poate descoperi diversele tipuri de caracter, lucru care ii va fi de mare folos in viata reala. Astfel ii va fi mult mai usor sa ii cunoasca pe cei din jur.

Citindu-le basme, le imbogatim si vocabularul micutilor invatacei. Chiar daca de-a lungul povestii, copiii intampina cuvinte necunoscute, insa cititorul il poate lamuri pe micut legat de definitia anumitor cuvinte. Imbogatirea limbajului ii va fi micutului dumnevoastra de foarte mare folos, pentru ca astfel si exprimarea lui va fi mult mai reusita.

De altfel, simpla activitate petrecuta alaturi de copilul dumneavoastra aduce de la sine o doza de afectivitate intre participanti. In acel moment se va forma o legatura mult mai stransa care va aduce multe beneficii relatiei parinte-copil.

Basmele sunt cele care ii arata copilului nostru lumea fanteziei, ii ofera sansa de a visa si tototdata il conduce catre cunoasterea realitatii.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *