Salonul Interntional de Inventii de la Geneva si-a ales castigatorii si printre fericiti sunt si romanii. Insa tot romani sunt si cei care au primit marele premiu deci onoarea este cu mult mai mare pentru noi toti. Este vorba de firma romaneasca MB Telecom care a venit cu un sistem de scanare pentru a imbunatati sistemul de securitate candvine vorba de lucruri de contrabanda, interzise de transportat. Folosit in serviciile vamale si aeriene al lor Roboscan a facut senzatie.

Si nu a fost singura reprezentatie a romanilor. Inventivi din fire romanii nu se rezuma doar la stadiul de poveste astfel ca am vazut prezenta unr alte interesante lucruri care au primit si ele un premiu, de la sistem inovativ de incalzire pentru cladiri la sistem de securizare pentru cardurilor.

Pe ce se bazeaza jurizarea? Conteaza nu numai ideea in sine pe care o aduci ci si sa fie ceva de folosinta, practic dar si accesibil caci interesul maxim este de a premia un lucru care sa imbunatateasca viata indiferent despre ce domeniu este vorba. Complexitatea conteaza si ea, micul geniu din tine care vine cu ceea ce altii nu pot si nici nu s-au gandit sa realizeze. La una din editii chair si Andreea Marin a fost premiata cu medalia de aur pentru inventia sa. Este vorba de un body inspirat cel mai probabil din experienta sa de mama caci si numele vine cu inspiratie de la numele fiicei sale.

Ce se gastiga cand vine vorba de premiu concret? Indiscutabil vine gloria, te afirmi si de aici un lung drum pe calea inventiilor, un plus pentru toti cei care vor sa se dezvolte. Insa banii nu sunt o parte lipsa din premiu, caci de aceea este premiu si pe langa ceritificatul, diploma care atesta participarea ta sau chiar si castigul in sine vine si o suma frumusica.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *