Industriile petroliere si ale gazelor naturale necesita raspandire si o infrastructura complexa care poate fi extrem de dificil de monitorizat. Lanseaza o drona, totusi, si deodata vei vedea ca lucrurile si misiunea in sine va deveni mult mai eficienta si mai usor de executat. De exemplu, platformele petroliere de pe mare sunt foarte greu de accesat.
Sunt la kilometri intregi departare de tarm, in centrul marii, si exista atat de multe – vreo cateva mii doar in Golful Mexic. Cu ajutorul dronelor, inginerii de pe sol pot sa evalueze si sa vada exact care sunt problemele legate de siguranta, pot detecta scurrgerile de petrol si pot supraveghea aceste platforme pentru orice semne de incalcare a domiciliului.
Atat gazele naturale, cat si petrolul necesita kilometri de tevi si de conducte, si este foarte greu pentru companii sa mentina pasul cu aceste investitii. Programeaza totusi niste drone sa zboare de-a lungul unei rute de tevi iar camera automata va trimite poze si filmari care pot ajuta la detectarea problemlor, fie ca sunt in apropiere saun in locatii foarte indepartate.
Si totusi, dronele nu tin numai de siguranta. Companiile le folosesc de asemenea pentru explorarea Pamantului pentru noi surse de gaze naturale si de petrol. Cu laserele potrivite sau cu anumiti senzori infrarosii atasati de acestea, dronele pot induce anumite evaluari ale terenurilor si pot obtine o idee mai fixa asupra faptului daca pot exista pe undeva depozite si surse de energie.
Cerul nu este limita. Tindem sa credem ca dronele sunt niste masinarii care doar zboara in aer. Insa, cu timpul tehnologia dronelor a evaluat si aceste dispozitive nu vor mai raversa cerurile si se vor apuca de inotat. Multe alte noi modele de drone zboara acum prin apa in tot felul de misiuni. Unele sunt folosite pentru a face inspectii subacvatice. Companiile le insarcineaza cu verificarea platformelor petroliere, a fermelor de pesti si a sistemelor de filtrare a apei. Super, nu?