Schimbarile climatice se caracterizeaza printr-un proces de modificare a temperaturilor medii normale, si au la baza emisiile cu gaze de efect de sera care, spun specialistii, vor continua sa creasca cu aproape 50% pana in anul 2050, daca o lumea o va tine in acelasi ritm. Schimbarile climatice afecteaza din ce in ce mai mult lumea, avand o serie de efecte dezastruoase asupra omenirii. Pe scurt, schimbarile climatice sunt alimentate de poluare si determina accentuarea incalzirilor globale. Insa, pentru ca este un subiect care ne priveste pe toti, exista si o serie de documentare stiintifice care explica, pe larg, ce implica acest proces.

Documentare despre schimbarile climatice

Meat The Truth (2008)- Cu toate ca foarte multe documentare sunt realizate doar pentru a atrage atentia publicului in ceea ce priveste incalzirea globala, acestea au ignorat- aproape repetitiv- una din cele mai importante cauze ale schimbarilor: productia intensa de carne.

The Denial Machine (2006)- In ultimii ani de zile, au existat o multime de teorii care au analizat incalzirea globala. Problema stiintifica a devenit o furtuna retorica, in care stiinta analizeaza rand pe rand problemele schimbarilor climatice.

Out Of Balance: ExxonMobil’s Impact on Climate Change (2007)- este un documentar care descrie influenta celor mai mari companii din lume, a mediei sociale si a cetatenilor si ceea ce se poate face pentru rezolvarea problemelor ce tin de schimbarile climatice.

The Age of Stupid (2009)- Nominalizat la Oscar- Pete Postlethwaite- joaca rolul unui barbat care traieste intr-o lume devastata din anul 2055. Documentarul este o creatie a lui Franny Armstrong, dar si a producatorului si castigator al unui Oscar, John Battsek.

Chasing Ice (2012)- Sustinand ca este un fotograf de natura, James Balog se indreapta catre Artica pentru a captura cele mai bune imagini, astfel incat sa trasmita efectele adevarate ale incalzirilor globale. Balog a fost initial scpetic cu privire la schimbarile climatice, dar se pare ca, ulterior, si-a schimbat parerea din acest punct de vedere.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *