Secretul lui Benjamin Franklin

A lua un secret in mormant nu este nimic nou pentru noi, iar in cele din urma si noi vom face acest lucru la randul nostru, cu scopul de a proteja alte persoane de langa noi sau poate pentru a ne proteja propria noastra reputatie sau mostenire. Unele secrete, din cauza unor consecinte istorice sau din cauza atentiei care le-a fost acordata de-a lungul anilor, se transforma intr-un adevarat mister.

Benjamin Franklin 1706 – 1790

Benjamin Franklin este unul din cei mai cunoscuti parinti fondatori ai Statelor Unite. Alte talente ale sale l-au descis pe acesta ca fiind autor, satirist, teoretician politic, politician, om de stiinta, inventator, activist civic, de stat si diplomat. In anul 1730, Frranklin si-a recunoscut singurul fiu nelegitim- William. Acesta a fost crescut de catre tatal sau Ben si sotia sa de drept- Deborah Lea. O buna parte din teoriile speculate a fost aceea ca nedivulgarea numelui mamei lui William a fost reprezentat de faptul ca cei doi nu erau casatoriti in momentul in care baiatul s-a nascut, astfel ca Franklin a vrut sa ia toata vina asupra lui pentru a nu permite dezonorarea lui Deborah.

Alte dovezi sugereaza ca mama baiatului ar fi fost o prostituata, iar identitatea oficiala a mamei lui William ramane inca necunoscuta. Un fapt interesant este acela ca in anul 1752, cand William avea varsta de 21 de ani, acesta si-a insotit tatal intr-un experiment. Ulterior, William a devenit un statornic loial pe tot parcurusul Razboiului Revolutionar, in ciuda rolului tatalui sau ca fiind una din cele mai importante figuri patriotice din timpul razboiului, ceea ce a insemnat ruptura dintre cei doi.

Benjamin Franklin a murit la varsta de 84 de ani, pe 17 aprilie 1790, fiind inmormantat alaturi de sotia sa in cimitirul Bisericii Crestine din Philadelphia. Benjamin Franklin provenea dintr-o familie saraca de prezbiterieni care au emigrat in America in 1682. Franklin a ramas fidel idealurilor democratiei pana la sfarsitul vietii sale, iar ultimul sau act politic a fost semnarea petitiei pentru interzicerea sclaviei.

Articole create 606

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus