A lua un secret in mormant nu este nimic nou pentru noi, iar in cele din urma si noi vom face acest lucru la randul nostru, cu scopul de a proteja alte persoane de langa noi sau poate pentru a ne proteja propria noastra reputatie sau mostenire. Unele secrete, din cauza unor consecinte istorice sau din cauza atentiei care le-a fost acordata de-a lungul anilor, se transforma intr-un adevarat mister.

Benjamin Franklin 1706 – 1790

Benjamin Franklin este unul din cei mai cunoscuti parinti fondatori ai Statelor Unite. Alte talente ale sale l-au descis pe acesta ca fiind autor, satirist, teoretician politic, politician, om de stiinta, inventator, activist civic, de stat si diplomat. In anul 1730, Frranklin si-a recunoscut singurul fiu nelegitim- William. Acesta a fost crescut de catre tatal sau Ben si sotia sa de drept- Deborah Lea. O buna parte din teoriile speculate a fost aceea ca nedivulgarea numelui mamei lui William a fost reprezentat de faptul ca cei doi nu erau casatoriti in momentul in care baiatul s-a nascut, astfel ca Franklin a vrut sa ia toata vina asupra lui pentru a nu permite dezonorarea lui Deborah.

Alte dovezi sugereaza ca mama baiatului ar fi fost o prostituata, iar identitatea oficiala a mamei lui William ramane inca necunoscuta. Un fapt interesant este acela ca in anul 1752, cand William avea varsta de 21 de ani, acesta si-a insotit tatal intr-un experiment. Ulterior, William a devenit un statornic loial pe tot parcurusul Razboiului Revolutionar, in ciuda rolului tatalui sau ca fiind una din cele mai importante figuri patriotice din timpul razboiului, ceea ce a insemnat ruptura dintre cei doi.

Benjamin Franklin a murit la varsta de 84 de ani, pe 17 aprilie 1790, fiind inmormantat alaturi de sotia sa in cimitirul Bisericii Crestine din Philadelphia. Benjamin Franklin provenea dintr-o familie saraca de prezbiterieni care au emigrat in America in 1682. Franklin a ramas fidel idealurilor democratiei pana la sfarsitul vietii sale, iar ultimul sau act politic a fost semnarea petitiei pentru interzicerea sclaviei.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *