Voi ce parere aveti de operatorii de telefonie mobila din Romania?In ultima vreme am folosit foarte mult orange si cosmote iar asta m-a ajutat sa cunosc foarte bine serviciile oferite de acesti operatori.Dupa 2 ani de zile de cosmote , am revenit inapoi la orange intrucat serviciile oferite de acestia imi par cu mult superioare.Punand cap la cap am ajuns la urmatoarea concluzie:In momentul in care cosmote si-a facut aparitia pe piata romaneasca ,a fortat ceilalti operatori de telefonie mobila sa ofere apeluri si sms-uri la preturi mici.Cosmote a fost primul de pe piata care a ridicat stafeta si a fortat ceilalti operatori sa ofere servicii la preturi mici.

Intrucat am folosit pe o perioada destul de lunga orange si cosmote voi sublinia principalele avantaje si dezavantaje ale acestora.

Orange

Cei ce folosesc aceasta retea se bucura de sms – uri nelimitate pentru doar 5 euro pe luna.Este o optiune foarte buna pentru cei care trimit multe sms-uri.De asemenea cu un telefon conectat la pc aveti un sms bomber cu care va puteti spama prietenii.

De asemenea cei din reteaua orange se bucura de internet de mare viteza prin 3g , care este si foarte accesibil ca pret.

Pe de alta parte,cei din reteaua orange vor injura destul de des cand se vor uita pe telefon si vor observa ca sunt „inafara arieri de acoperire” , pe scurt, nu au semnal.Sunt probleme destul de mari cu semnalul in foarte multe zone ,mai ales atunci cand vine vorba de smartphone-uri.

 

Cosmote

Primul lucru care imi vine in minte cand ma gandesc la acesta retea este buna acoperire a Romaniei.Astfel spre deosebire de orange,acestia ofera semnal in majoritatea zonelor ,chiar si in munti sau zone izolate.In rest,nu exista prea multe avantaje, sistemul de asistenta fiind foarte greoi.Sincer,nu am gasit prea multe puncte forte la acest serviciu.

 

In ceea ce priveste ceilalti operatori de telefonie mobila,va las pe voi sa va pronuntati intrucat eu nu am avut ocazia sa colaborez cu ei.

 

De Admin

4 comentarii la „Serviciile de telefonie mobila din Romania”
  1. eu folosesc orange, pentru ca majoritate prietenilor au orange. am fost pe vodafone, dar nu prea mi-a placut pentru ca nu aveam cu cine sa vorbesc :))

  2. Si eu zic ca Orange la putere. Iar semnalul slab e un dezavantaj, insa daca scoti putin capul pe geam se rezolva. Ofertele compenseaza asta.
    Vodafone e cat de cat ok. Am folosit destul de mult timp acest operator insa am renuntat pentru Orange din cauza lipsei de oferte prea avantajoase.
    Cosmote n-am folosit, nu stiu ce sa spun.

  3. Toata viata mea am fugit de abonamente, si am folosit orange pe timpul cand doar cei de la orange ofereau la cartela internet mobil cu 1 euro pt 1 mb trafic, insa din 2008, am schimbat cu vodafone si cosmote!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *