Interviuri

InterviuriSa asculti este o practica activa, similara cu concentrarea si empatia, si este probabil una din cele mai buna unelte strategice de la locul de munca pe care il poti avea. Colegii de munca se vor simti mai conectati, mai sprijiniti si mai luati in considerare daca iti oferi timpul de a asculta.

Intr-un mediu de interviu, ai putea sa sari de pe loc cu zel pentru a oferi discursul practicat in ceea ce te face cel mai bun candidat pentru job, dar tine minte ca ascultand ceea ce are de spus cel care iti ia interviul este o parte importanta pentru conversatia cu doi participanti. Nu fi atat de grabit sa-l intrerupi pe cel care ia un interviu inainte de a lua intrebarea din gura, asa ca ar trebui sa te concentrezi in tern pe raspunsul tau de a interpreta gresit intrebarea.

Pentru a demonstra ca ai abilitati foarte dezvoltate de ascultare, incearca sa complimentezi o intrebare si sa repeti punctele cheie ale acesteia. „Aceasta este o intrebate excelenta , de la punctul 1 pana la punctul 3). Vei fi perceput ca un om ce asculta si vei avea timp aditional pentru a strange gandurile tale si a compune raspunsuri articulate. Eticheta de „ascultator” este de multe ori aplicata la nivel subconstient, nu ii subestima importanta.

Curiozitatea

Curiozitatea se transforma in mai multe calitati folositoare, abilitati de descoperire folositoare, creativitate, pasiune si abilitatea de a conecta probleme complexe si solutii, sa spunem asa. Fii ca un copil, cu mintea deschisa si inima deschisa, cauta calea care a fost mai putin calatorita. Curiosul adevarat va munci peste acele „ce” si „cum” si se va gandi la „de ce”. Intr-un interviu ai putea impresiona cautatorii de talente, admitand ca nu stii raspunsul la toate intrebarile, dar te vei lupta sa le afli, si esti implicit dornic sa inveti.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *