cum sa cresti pagerank

cum sa cresti pagerank

Astazi voi incerca sa „elucidez unul dintre cele mai mari secrete din blogosfera” si anume, PAGERANK-ul.

 

Multi se intreaba ce este PageRank-ul si ce rol are acesta in raportul cu optimizarea paginilor .Asadar voi incepe  cu o definitie.

Google, cel care a brevetat acest mod de notare, precizeaza in paginile sale:

Inima programului nostru este PageRank (™), un sistem de notare a paginilor dezvoltat de fondatorii nostrii Larry Page si Sergey Brin de la Universitatea Stanford. Si in timp ce noi folosim zeci de ingineri pentru a imbunatati fiecare aspect al Google-ului dupa un plan zilnic, PageRank continua sa ne furnizeze bazele pentru toate uneltele noastre de cautare.

PageRank explica

PageRank se bazeaza pe natura unica democratica a web-ului folosind vasta structura de legaturi ca indicator al valorii unei anumite pagini. In esenta, Google interpreteaza o legatura a paginii A catre pagina B ca un vot al paginii A pentru pagina B. Dar Google se uita la mai mult decat volumul de voturi sau legaturi pe care o pagina le primeste; de asemenea analizeaza pagina ce strange voturile. Voturile stranse de pagini ce sunt ele insele “importante” au o mai mare greutate si ajuta alte pagini sa fie “importante”.

 

Nu o sa va plictisesc cu formule, deoarece acestea pot fi foarte greu intelese dar va sugerez sa va uitati in imaginea de mai sus pentru a putea intelege care sunt diferentele dintre pagerank-uri pe o scara ierarhica.Dupa cum puteti vedea diferenta de la pagerank 4 la pagerank 5 este la fel de mare ca de la pagerank 0 la 4.Asadar pentru cei cu pagerank 4 care incearca sa atinga pragul absolut din punctul meu de vedere ,pagerank 5, trebuie sa fiti destul de ambitiosi.

 

Haideti sa vedem acum care sunt principalii factori care influenteaza algoritmul de pagerank.

1.Lungimea articolelor

Cel mai important factor il reprezinta lungimea articolelor  pe care le postati pe blogul dvs.Daca incercati de cv timp sa obtineti pagerank 3 sau 4 si nu reusiti,unul din motive ar putea fi lungimea articolelor.Astfel nu recomand mai scurte de 300 de cuvinte chiar daca asta ar insemna sa postati mai rar.Postand articole mai lungi,acestora li se va atribui pagerank iar acest lucru va duce la cresterea pagerank-ului per ansamblu.Asadar va sfatuiesc sa scrieti chiar si articolele platite mai lungi si in niciun caz sa mentionati ca acestea sunt platite.

Mai exista un factor extrem de important, ce tine de lungimea articolelor,care va poate duce destul de usor blogul catre pagerank 5 dar acesta il voi dezbate pe larg in urmatorul articol ce va fi postat saptamana aceasta.Va las totusi un indiciu zicandu-va ca exista totusi un compromis care trebuie facut.

 

 2.Backlinkurile

Un backlink este orice link de pe o pagina care indica spre o anumita pagina sau site.Backlink-urile mai sunt intalnite sub denumirea de incoming links sau inbound links.

De ce sunt acestea importante?

Teoretic, un backlink ajuta la cresterea popularitatii si importantei unei pagini sau a unui site.Practic, un backlink reprezinta un vot de incredere acordat unei pagini de catre pagina care contine link-ul transferand astfel link juice.

Link-urile se pot obtine in multe feluri,printre bloggeri cel mai popular fiind schimbul de link-uri.V-am explicat intr-un articol precedent cum se face link exchange corect.

Atentie: in nici un caz sa nu va inscrieti site-ul in directoare sau in alte tampenii de genul acesta.In ultima  vreme google penalizeaza tot mai des siturile cu multe advertoriale/linkuri externe acordandu-le pagerank 0.Aceste directoare sunt adevarate ferme de linkuri care cu siguranta vor fi penalizate in viitor.

 

3.Social media

 

Un mediu ce nu trebuie neglijat este mediul social.Motoarele de cautare tin cont de popularitatea sitului pe retelele de socializare.Pe langa acesta, social media va acorda un boost deloc neglijabil de trafic.Pentru cei care nu cunosc termenul de social media, ma refer la facebook,twitter,g+,linkedin acestia fiind principalele retele de socializare din romania.Toate link-urile primite de pe retelele sociale contin atributul nofollow.De asemenea retelele de socializare ajuta la formarea digital branding- ului reducandu-va astfel dependenta fata de motoarele de cautare.

Astfel recomand implementarea butoanelor sociale in blogul/site-ul dvs legate desigur cu pagini speciale create pe facebook/twitter/google+.

 

4.On Page SEO

 

Seo este important chiar si pentru bloguri, intrucat fara o indexare corecta dvs nu veti reusi sa cresteti pagerank-ul.Folositi mereu pentru articole  un url curat care sa contina titlul articolului pentru o indexare mai buna.De asemenea folositi meta description si etichetele in fiecare articol.

5.Link Juice

 

Pentru a spori importanta homepage-ului si a diminua importanta celorlalte pagini va recoamand sa folositi nofollow chiar si pentru link-urile interne.Astfel pagina „despre noi” nu are nevoie de link juice si este de preferat ca acesta sa ramana pe homepage.

Pe acest site este transferat juice din spre homepage spre categoriile existe (tips&tricks,blacklist,whitelist si blog reviews).Este important ca si acestora sa li se atribuie pagerank.In schimb pagini precum „despre noi” nu au nevoie de pagerank sau de link juice.

 

Acestea fiind spuse va sfatuiesc sa mai cititi odata articolul, sa il recomandati si ulterior sa treceti la treaba:).

Voi sunteti de acord cu cele enumerate mai sus?

De Admin

18 comentarii la „Sfaturi pentru a creste pagerank-ul”
  1. foarte bun articolul, unele chesti le stiam, dar de altele nici nu am auzit. multumes pentru informatii, voi incerca sa vad daca reusesc sa fac PR mai mare.

  2. o singura „corectura”..
    Seo este important chiar si pentru bloguri, intrucat fara o indexare corecta dvs nu ve-ti reusi sa cresteti pagerank-ul.Folositi mereu pentru articole un url curat care sa contina titlul articolului pentru o indexare mai buna.De asemenea folositi meta description si etichetele in fiecare articol. – in acest pasaj, corect (gramatical) este sa se scrie „veti reusi”, adica veti legat. Stiu ca probabil greseala s-a produs din graba, dar e bine sa fie remediata..:)
    numai bine, multumim de informatii

  3. Stiam multe din aceste lucruri dar nu stiam de diferenta asa de mare dintre PR 4 si PR 5…acum ca sunt la PR 4, incep sa imi pun problema daca voi reusi sa il pastrez la acest nivel la urmatorul update Google…:)
    Felicitari pentru articol, este unul foarte bun!

  4. Am dat astazi intamplator peste blogul tau. Sunt si eu interesata de SEO dar, de cele mai multe ori, consult siteuri in engleza. Desigur, stiu cele mai multe lucruri despre care scrii pe blog, dar am gasit si cateva noutati. Mult succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *