gazduire webgazduire web

La fel ca orice alta decizie, alegerea companiei care sa ofere gazduire web poate fi dificila. In conditiile concurentei acerbe de pe orice segment al pietei din ziua de astazi, fiecare firma ce ofera servicii de hosting garanteaza beneficii. Astfel de beneficii pot insemna uptime minim de 99%, resurse nelimitate si suport tehnic la orice ora, insa trebuie sa existe si o modalitate de delimitare a lor, in asa fel incat decizia luata sa fie una potrivita. Intelegand ceea ce au de oferit companiile de gazduire web veti putea alege varianta care vi se potriveste cel mai bine.

Pretul – lucrul catre care se orienteaza oricine alege un furnizor de servicii de gazduire. Cu toate acestea nu trebuie sa fie factorul principal in luarea deciziei. Cand veti vedea diferentele de preturi va trebui sa va amintiti si dictonul conform caruia “primesti ceea ce platesti”. Alegerea pretului cel mai mic nu este neaparat cea mai buna idee, in special daca prin site se urmareste obtinerea de profit. Lucruri precum suport tehnic si hardware de calitate costa, iar firmele ce ofera tarife mici nu le ofera neaparat. Asadar trebuie acordata atentie si facilitatilor oferite inainte de compararea preturilor.

Nu toate serviciile de gazduire web sunt potrivite oricarui client. Unele ofera solutii optime pentru companii mici, insa nu sunt potrivite pentru afaceri in continua dezvoltare, in timp ce alte companii ofera solutii pentru afaceri mari, insa nu sunt indicate pentru o mica afacere. Va trebui sa cautati care este specializarea firmei si sa alegeti una care sa va inteleaga si sa se potriveasca perfect nevoilor dumneavoastra.

Este nevoie si de o privire atenta si o intelegere pe masura si despre ceea ce se doreste a fi facut. Daca este nevoie de gazduirea unui site care are si blog, un site de comert electronic bogat in continut, imagini si videoclipuri, atunci nu trebuie sa se mearga pe varianta cea mai ieftina.

Suportul tehnic – in opinia multora, pe buna dreptate, este un lucru foarte important. Cand site-ul nu mai este functional din diverse motive, trebuie sa existe o persoana cu care sa poti vorbi pentru remedierea problemei, o persoana care sa aduca lucrurile la normal sau care macar sa indice care este cauza defectiunii.

De ce ati alege o companie de gazduire web in detrimentul alteia? Resursele hardware pe care le pune la dispozitia clientilor fac aici diferenta. Serverele pe care le folosesc sunt de ultima generatie sau echipamente vechi? Partea de hardware poate afecta atat performantele serverelor cat si site-ul pe care doriti sa il gazduiti, prin urmare trebuie cunoscut si acest lucru.

In cele din urma dar nu in ultimul rand, orice afacere trebuie la un moment dat sa se extinda. Daca acomodarea cu aceasta extindere impune dificultati companiei ce ofera gazduire, atunci exista o problema. Va trebui ca un upgrade al contului sa poata fi facut fara nicio problema, deoarece transferul de la un hosting la altul consuma timp pretios. Acest lucru poate fi evitat daca firma ce ofera gazduire are in acelasi timp si solutii pentru firmele si site-urile aflate in expansiune. Tinand cont de toti acesti factori, va trebui sa faceti cercetari amanuntite, sa cereti si sa cititi pareri si review-uri ale altor clienti si abia apoi sa luati decizia finala.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *