loc munca siguranta
loc munca siguranta

In primul rand, o noua echipa de muncitori, noii angajati sau chiar angajatii deja vechi in campul muncii, ar trebui sa fie instruiti de fiecare data cand sunt din nou angajati sau cand sunt pentru prima dat angajati in cadrul unui post de munca, mai ales daca este vorba despre siturile de constructii sau santierele de orice fel, ba chiar si in domeniul interioarelor.

Daca munca ce trebuie indeplinita implica folosirea unui echipament special, atunci si acesta trebuie sa fie aratat si sa ii fie demonstrat uzul pentru respectivii angajati. Echipamentul de protectie  pentru muncile ce solicita asa ceva este necesar de asemenea.

O persoana care este noua in cadrul unui post de munca, insa care are experienta in acel domeniu, tot trebuie sa stie despre calitatile echipamentului de protectie, dar si ca trebuie sa urmeze un anumit set de reguli de protectie la locul de munca. Acorda-le tuturor noilor angajati aceeasi pregatire prealabila; acest lucru va ajuta la mentinerea unui mediu de munca sigur pentru toata lumea care lucreaza acolo.

Unii angajati, mai ales daca au deja experienta in lucrul pentru alte companii, pot sa opuna rezistenta atunci cand li se ofera un anumit program de pregatire la inceput pentru ca spun ca stiu deja despre ce este vorba. Aceasta pregatire nu este oferita drept o modalitate de a injosi pe muncitorii experimentati si nu ar trebui nici sa fie prezentata in acest fel. In schimb, este o modalitate de a te asigura ca toata lumea de la locul de munca este constienta de politicile de siguranta care trebuie aplicate acolo.

Exista o serie de modalitati prin care angajatorii pot adapta pregatirile de siguranta si instructajul pentru protectia angajatilor. In sala de clasa, la scoala, de exemplu, aceasta este cea mai formala abordare pentru invatarea regulilor de siguranta la locul de munca. Copiii pot fi foarte receptivi.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *