facebookFacebook are un nou software mai putin cunoscut de utilizatorii sai, care reuseste sa monitorizeze chat-ul acestora dar si fotografiile  in cazul unor activitati criminale. Astfel, software-ul va reusi sa alerteze un angajat al companiei Facebook, care va decide, la randul sau, daca trebuie informate sau nu autoritatile.

Potrivit unui interviu oferit de catre Joe Sullivan, software-ul va monitoriza indivizii care au o relatie mai ”libera” pe reteaua de socializare. Astfel, software-ul Facebook se concentreaza pe conversatiile dintre doi membri care au o relatie libera pe reteaua de socializare. De exemplu, in cazul in care doi utilizatori nu sunt prietenii in mediul virtual, care au devenit recent prieteni sau care nu au deloc prieteni comuni, interactioneaza foarte putin unul cu celalalt, au o diferenta de varsta semnificanta intre ei sau se afla la o distanta foarte mare unul fata de celalalt, acest instrument nou va acorda o atentie deosebita relatiei dintre cei doi.

Software folosit la identificarea criminalilor

Programul de scanare va cauta anumite fraze gasite in inregistrarile de chat obtinute anterior de la criminali, inclusiv agresori sexuali. Analiza relatiei si a frazelor schimbate intre doi utilizatori se realizeaza de catre un angajat Facebook, care se uita la conversatie si ia decizia finala daca autoritatile trebuie informate.

”Nu am dorit niciodata sa infiintam un mediu in care angajatii nostri sa analizeze conversatiile private, astfel ca este foarte important sa folosim o tehnologie care sa aiba o rata foarte mica a conversatiilor false.” – declara Sullivan.

Software-ul a fost utilizat pentru a ajuta la adunarea informatiilor cu privire la potentialii suspecti de crima. In numai un singur caz, au fost adunate 62 de pagini cu informatii si imagini, chat-uri si post-uri care au fost predate autoritatilor locale de catre Facebook, datorita unei solicitari de catre autoritati.

Cel mai probabil, Facebook isi doreste sa pastreze acest software sub anonimat din moment ce nu toti utilizatorii se vor simti comod sa stie ca cineva le citeste conversatiile personale in ideea de a cauta indicii pentru activitati criminale.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *