Ne confruntam zi de zi cu aglomeratia. Este chinul tuturor, de la cei care detin autoturisme si pana la pietoni. Sa astepti la semafor, sa te feresti de oamenii din jurul tau cand fiecare minut este estential in tinta ta catre serviciu sau indiferent de motiv sa conteze sa ajungi la timp pentru a rezolva ceva.

O alternativa pentru ceea ce reprezinta graba nu este teleportarea insa cu siguranta ca o bicicleta te poate salva. Usurinta cu care te strecori practic printre masini, cu piste de siguranta special dedicate biciclistilor investitia este minima insa tot nu satisface din toate punctele de vedere. Poate ca efortul este cel care cantareste mai mult astfel ca, bazandu-se pe un concept modern Cehia da o varianta mai buna: bicicleta zburatoare.

Cum functioneaza? Inca in faza de proiect promite multe. Dispune de mai multe elice si poate fi controlata din telecomanda; practic zboara si iti asigura posibilitatea de a te deplasa mai usor, fara prea mult efort din partea ta exceptand atentia deosebita. Nici masinile zburatoare nu sunt departe de realitatea noastra astfel ca avand alternative incepem sa ne imaginam viata tehnologizata la puterea a doua.

Partea inca nu prea multumitoare este legata de bateriile acestei biciclete. Necesita incarcare la fiecare doua ore si nu sunt putine, doua in spate si cate una pe laterale, deci acest inconvenient face obiectul grijei fata de imbunatatirile care se doresc a fi facute.

Daca pana acum ne-am plans de trafic, de aglomeratia care ne tine in loc cand timpul este o referinta de baza, daca taxele de drum sunt nejustificate si mai cu seama calitatea acestora lasa de dorit in curand ne vom plange de aglomeratia din aer. Cert este ca ne indreptam spre o lume SF cand totul zboara si bicicleta pe care cercetatorii din Cehia au gandit-o este doar un exemplu in acest sens.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *