Gaseste-ti timp pentru inspiratie si creativitate
Este foarte usor sa fii prin in aceiasi rutina zilnica. Expunandu-te la o multime de experiente din afara, pentru inspiratie este critic pentru formarea noilor idei, si evitandu-le pe cele vechi. Navigheaza printre munca online a liderilor, citeste o carte, deseneaza liber, vorbeste cu un prieten sau iesi la aer.
Realizeaza aceste lucruri la inceputul sau sfarsitul zilei, preferabil intr-o stare de spirit de distractie, atunci cand ai timp si energie de a digera aceste componente si sa le transformi in conexiuni.
Ar trebui sa-ti creezi un bloc creativ saptamanal. Daca iti iei doua ore in fiecare joi la ora 3 dupa amiaza, vei avea cel putin 8 ore pe luna pentru proiecte noi creative ce stau in picioare mult timp.
Nu iti fie frica de esec
Indiferent daca esti intr-o pozitie de putere sau nu, cultiva o cultura a biroului care rasplateste asumarea riscurilor creativ.
Natura umana de multe ori se sperie la cele mai inovative idei propuse. Dar este critic ca discutiile si brainstorming-urile sa aiba loc intr-un sentiment de incredere, nu frica de ridicol sau esec.
Plus, cu cat mai repede imbratisezi faptul ca nu fiecare idee va avea succes, mai multe idei bune vei produce.
Ai ceva pe care sa scrii
Cateodata se intampla minuni cand pui pixul pe foaie. Scriind orice idee te poate ajuta s-o cresti in ceva substantial, indiferent daca idea ia forma unui desen rapid, o culoare sau un adjectiv perfect. Acest lucru poate fi vital la procesul creativ, mai ales pentru munca vizuala. Daca iti vine o idee, desenand-o psihic poate deveni mai substantial decat scotandu-ti telefonul si trecand acea idee in Evernote.
Gandeste-te si la „mind-mapping”, ceea ce te ajuta sa formezi conexiuni printre idei, astfel vei deveni mai productiv si eficient la locul de munca ca niciodata.
Creativitatea este una din cele mai mari arme ale unui artist.