terrafugia

terrafugiaSuntem in anul 2015 si inca nu dispunem de masini care sa zboare. Insa, acest lucru nu inseamna ca nu exista un numar de companii care lucreaza intens ca acest lucru sa ia nastere. Cel mai recent exemplu este Terrafugia T-FX, un concept de masina superb care poate zbura oriunde in lume.

Echipat cu doua motoare principale, cu rotoare de tip elicopter, TF-X este un model de tranzitie al masinilor zburatoare, care a fost dezvaluit in anul 2012. Acel model avea aripi de avion care reuseau sa se indoaie inafara si a reusit sa marcheze un succes impresionant in timpul unui test de zbor.

Noul vehicul zburator ar putea fi mult mai practic, care va avea nevoie doar de un simplu strat de aterizare pentru elicopter- care sa aiba un diametru de cel putin 30 de metri-, mai degraba decat o pista foarte lunga, care va deveni un factor major daca masinile zburatoare vor fi un mijloc de transport comun in orasele mari.

Specificatii T-FX

Combinand un motor electric cu unul care are o putere de 300 de cai, T-FX are o autonomie 800 de kilometri si va ajunge la viteze de aproape 300 km/h. In momentul in care va fi in aer, vehiculul se va folosi de un ventilator care se va afla in spatele masinii astfel incat sa propulseze masina inainte, iar elicele sale pot fi pliate in timpul modului de calatorie. Unul din cele mai tari aspecte ale modului de zbor, potrivit Terrafugia, este ca T-FX va putea fi controlata cu ajutorul unui calculator.

In afara de controlul manual, soferul/ pilotul va fi capabil sa se angajeze intr-o calatorie sau o aterizare in mod manual, iar sistemul automat va evita spatiul aerian restrictionat, vremea rea si si zonele de trafic aerian aglomerate.

Deocamdata pretul masinii zburatoare T-FX nu este facut public, insa compania sustine ca preturile vor fi asemanatoare masinilor luxoase din zilele noastre. Insa, exista si vesti proaste: Terrafugia sustine ca masina T-FX va fi lansata abia peste 12 ani.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *