In ultimii ani in Romania, pe langa multimea de alte tari din intreaga lume, se manifesta un interes pronuntat pentru prea bine cunoscutul, de acum, joc de poker si cea mai mai raspandita varianta a sa, Texas Hold’em.

Cum se joaca Texas Hold’em? In primul rand, se joaca uzual intre 6-10 jucatori, insa se poate juca si in doar 2 jucatori (varianta numita „heads up”) dar se poate juca maxim in 22 de jucatori, aceasta limita fiind data de numarul de carti din pachet. La inceput fiecare jucator primeste 2 carti cu fata in jos (hole cards), urmand ca apoi fiecare jucator sa faca combinatii cu cartile care vor fi date pe masa. „Jos” sau „pe masa” se dau 5 carti, in timp de trei „strazi”. Prima strada contine 3 carti si se numeste „flop”, a doua contine o carte si se numeste „turn”, ultima continand tot o carte si numindu-se „river”.

Evident, Texas Hold’em nu este doar atat, nici pe departe. Succesiunea de carti primite, „strazi” si maini” nefiind decat o mica fractiune a adevaratului joc care este de fapt Texas Hold’em. Jocul in sine este dat de „lupta” dintre jucatori, lupta pentru bani, in principal, dar si pentru faima si orgolii. Ati putea spune ca pokerul si implicit Texas Hold’em-ul sunt doar niste jocuri de noroc ca oricare altele, insa nu va lasati amagiti. De ce credeti ca la mesele finale ale marilor concursuri de poker sunt mereu si mereu aceeasi jucatori renumiti? De ce nu are loc mai multa lume, de ce nu se schimba mai adesea castigatorii? Raspunsul e simplu si evident: Texas Hold’em nu este un joc de noroc. Conform statisticilor, acest joc inseamna noroc doar 10% din componenta sa, restul de 90% constituindu-se din abilitatea, rabdarea si devotamentul jucatorilor. Ba mai mult, parafrazandu-l pe Doyle Brunson, unul dintre cei mai mari jucatori de poker ai tuturor timpurilor, „Cand vei intelege ca nu e deloc noroc in jocul asta, vei deveni mereu castigator”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *