A oferi bacisi este o metoda pe care cu totii o luam in calcul. E ca si o regula nescrisa in codul bunelor maniere dar asta desigur daca serviciile prestate au fost pe masura asteptarilor sau chiar mai bine. Totul variaza de la bugetul pe care il are fiecare, de consumatia facuta si o serie de alti factori. Insa 10% din valaorea platita este un bacsis la care mai toti se rezuma.

Intr-un top al celor de la Trip Advisor se pare ca cei mai darnici turisti care au in seama sa ofere bacisic tot timpul sunt germanii. Mai exact 69% dintre acestia au aceste considerente, urmati de 575 dintre americani. Nici rusii nu stau rau la acest capitol cu putin peste 50% incadrandu-se pe locul 3, urmati de brazilieni cu 40%. Tot acest clasament ne arata ca situata pe locul 8 Italia are putin peste 20%. Insa ar trebui sa avem in vedere si situatia unui turist in tara straina caci lucrurile pot sta altfel can vorbim de iesiri in oras, de bacsisuri date conationalilor.

Pe ce considerente se da bacsis? Cu gandul ca oricum sunt platiti pentru asta practica de a oferi un stimulent din punct de vedere financiar reprezinta o modalitate de a estima calitatea. Intr-o estimare de pret ceea ce depaseste 20% din valoarea platii oferit ca bacsis reprezinta o satisfactie, corelatie cu servicii ireprosabile, multumitoare. Un procent de 10-15% reprezinta strictul a ceea ce un client astepta in timp ce un bacsis de sub 10% atrage atentia asupra unui repros.

Insa nu toti urmeaza o astfel de „regula”. Unii nu se raporteaza la numere, altii doar la cat mai au marunt la banii pe care ii vor lasa ca si plata a serviciilor. Insa daca este sa luam exemplul chelnerilor din New York acestia se bucura de bacsis de 30% sau mai mult. Reflecta desigur puterea financiara, nivelul de trai si modul de a gandi. Insa daca ai fi tu in locul celui care se asteapta sa primeasca un bacsis ai vedea desigur lucrurile altfel.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *