Daca vrei sa te ingrozesti, incearca sa citesti efectele secundare amintite de pe prospectul oricarui medicament pe care il ai in casa. Pe langa banalele dureri de cap sau de stomac, exista efecte secundare care suna ca si cum ar fi pedepse ironice din partea unei entitati supranaturale. Evident, majoritatea oamenilor nu vor avea parte de asemenea efecte secundare, insa vei observa in continuare un efect secundar de-a dreptul ciudat dat de un tip de medicamentatie.

Medicamentatia pentru tratarea unui nivel ridicat de colesterol poate sa provoace amnezie. Da, ai auzit bine. Colesterolul are legatura cu memoria, cel putin indirect. Atorvastatinul este un medicament folosit pentru tratarea nivelelor ridicate de colesterol, fiind unul dintre cele mai vandute medicamente la scara mondiala, probabil datorita faptului ca lumea este ingrijorata de sanatatea inimii, in contextul unei lumi in care fast-food-ul si mancarea nesanatoasa primeaza. Atorvastatinul promite sa inlature orice inamic al inimii, implicit si colesterolul. Dar este oare atat de prietenos pe cat isi spune ca este? Este clar ca nu. Orice medicament poate induce o multime de efecte secundare, insa de aici pana la inducerea pierderilor de memorie este cale lunga.

Amnezia este un efect secundar real indus de catre medicamentatia pentru colesterol. Si sa fim clari in privinta unui aspect, nu este vorba despre amnezia de tipul „Unde mi-am lasat cheile?” sau despre tipul de amnezie de care sufera majoritatea oamenilor care prezinta activitate intelectuala sporita, ci vorbim despre o amnezie de tipul „Unde sunt, cine este aceasta femeie care zice ca e sotia mea?”. Acest lucru i s-a intamplat unui barbat in jurul varstei de 70 de ani, chiar daca inainte nu avusese deloc probleme cu memoria. Intr-un moment a uitat ca este un fost lucrator la NASA pensionat, a uitat unde locuieste si cu cine este casatorit. Dupa multiple investigatii, doctorii au cocluzionat ca amnezia „fortata” a fost indusa de medicamentatia pentru colesterol care ii era administrata.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *