Cati dintre voi stiu care sunt efectele aspirinei? Probabil multi, doar ca britaniciii au descoperit inca unul dintre multiplele efecte ale acesteia. Acest medicament poate preveni cancerul de piele in cazul femeilor.

O treime din femeile care au decis sa se trateze cu aspirina si-au diminuat riscul cancerului de piele  prin tratarea cu aspirina. Specialistii mai spun ca, cu cat medicamentul este luat pe o perioada mai indelungata, cu atat scade riscul de a dezvolta un melanoma.

Studiul a fost analizat pe aproape 60.000 de femei pentru o perioada de peste 12 ani si a evidentiat faptul ca persoanele care iau aspirina cu regularitate risca sa se imbolnaveasca de melanom cu 21% mai putin decat femeile care nu recurg la aceasta. Cele care au luat aspirina pe o perioada de cinci sau mai multi ani au un risc cu 30% mai mic de a se imbolnavi de cancer de piele.

In Marea Britanie, aproximativ 13.000 de persoane sunt diagnosticate cu melanom malign, iar aproximativ 2.200 mor din cauza acestei boli.
Totodata, specialistii mai spun ca alte medicamente nu au din pacate acelasi effect. Spre exemplu, paracetamolul nu are niciun efect in cazul cancerului de piele. Aspirina prezinta beneficial de a reduce inflamatiile, iar acesta este motivul pentru care poate preveni boala.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *