castel Praga
castel Praga

Castele si palatele medievale sunt cea mai buna optiune atunci cand dorim sa ne relaxam si sa ne imbogatim vocabularul cu noi cunostinte istorice, motiv pentru care atunci cand ne planificam concediul este bine sa avem in lista de vizitat cel putin doua astfel de monumente.

Pentru ca ambele constructii releva atat putere cat si o stare financiara buna, acestea se diferentiaza in mare masura prin doua aspecte: in primul rand este vorba de functiile pe care un palat le ofera si implicit cea de confort, si mai apoi, constructia unui palat este mult mai moderna decat cea a unui castel, cu verande mai mari, decoratii interioare impresionante, precum si camere spatioase si aerisite.

O vizita scurta in Praga

Pentru ca se apropie perioada concediilor este bine sa iti rezervi cele mai bune bilete avion Praga chiar in minutele urmatoare, pentru a fi sigur ca nu ratezi nici o secunda din clipele pe care ti le poti forma alaturi de prieteni si de familie.

Pentru ca este mult mai aproape de Romania decat alte destinatii, Cehia, si implicit capitala acesteia ofera cele mai inedite constructii din lume, in care istoria pare sa dainuie si peste ani, in care populatia este una din cele mai vesele de pe continent si in care gasesti cele mai inedite traditii care se respecta si in zilele prezente. Noi te sfatuim sa apelezi la https://www.aerolines.ro pentru cele mai mici preturi ale biletelor de avion care te pot conduce spre cele mai inalte culmi ale destinatiilor din Praga.

Din acest motiv este bine sa vizitezi si castelul din Praga care este unul din cele mai vechi castele in care au locuit regii Boemiei, precum si imparatii Romani. Pentru ca se remarca prin magnific, acest castel este inscris in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare castel antic din lume, cu o suprafata de 70.000 de metri patrati.

Pentru ca dateaza inca din seculul IX, aceasta costructie a adapostit si prima manastire din zona, adaugand un plus de maiestrie valorii acestuia, motiv pentru care este una din cele mai atractive destinatii turistice. Nu uita nici de mancarile traditionale, de cele mai mari gradini cu flori, de cele mai multe muzee, precum si de cele mai impresionante rasarituri de soare.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *