Reteta unei planificari de succes nu o detine nimeni decat ideea de a urma calea calitatii. De vreme ce vei colabora cu cei mai buni din domeniu ai un punct de siguranta ca nu vei da gres. Sa fii gazda unui eveniment implica mai mult decat o prezenta agreabila si atentia pentru detalii. Daca vei fi tu cel invitat ai dori sa te bucuri de o petrecere din toate punctele de vedere. Si cand ajungi la partea de muzica, pana la urma sursa cea mai importanta de entertainment, sonorizarea este cea care da tonul, la propriu.

Segmentul de sonorizari evenimente este unul complex, incepand cu echipa cu care vei colabora si continuand cu echipamentul din dotare. In plus totul trebuie sa fie adaptat locului in care se va desfasura evenimentul in sine, caci nu poti compara un eveniment ce are loc in interior cu unul la exterior, cum nu poti sa compari vara ca iarna.

Sonorizarea trebuie sa tina cont de nivelul de zgomot, de locatia in sine, in egala masura cu ceea ce se doreste si calitatea echipamentului. Caci nu se va compara o nunta cu un eveniment in mediul afacerilor. In orice caz sunetul impecabil, fara microfonie, fara momente care deranjeaza la propriu. Nu este nici placut, nici de nivel profi sa incerci microfonul pana cand sa incepi un discurs, ca o melodie sa intrerupta, ca un discurs sau un concert live sa cunoasca momente dificile. Cu alte cuvinte un eveniment care din punct de vedere al sonorului sa fie fluid si fara intreruperi de orice fel.

Mai mult decat sonorizarea conteaza si din punct de vedere al echipamentului folosit. Boxele cat mai mari nu sunt singurele care vor asigura un sunet intens si mai ales raportat la incaperea in care vor fi amplasate. De cate ori ai patit sa asculti o melodie si sa nu ii intelegi versurile te gandesti cat de putin va fi apreciata prestatia unei formatii cand indiferent de talent si dedicatie sunetul nu este asa cum trebuie.

Si mai ales cand vine vorba de interior si exterior fiecare eveniment are definita sa. O petrecere in aer liber nu se compara cu o incapere, cu un spatiu limitat. Se intelege nevoia de un echipament mult mai performant, cu o putere mult mai mare.

Desigur, necunoscand ce inseamna acest domeniu este foarte usor sa te lasi pacalit si atras de ideea ca ce este mai mare si mai puternic este ceea ce iti va garanta un sonor de exceptie pentru evenimentul ce  il organizezi. De fapt lucrurile se complica si fara sa analizezi situatia faci greseli ce le vei experimenta chiar tu. Nu este de mirare cand artistii aleg sa faca repetitii pe scena amplasata, ca fiecare detaliu sa fie bine pus la punct, printre care si sonorizarea.

Mereu alegerile bune sunt cele gandite, sunt decizii pe care nu le iei la intamplare si fara o baza de informare mai intai de toate. Sonorizarea unui eveniment necesita aceeasi atentie ca si orice alta parte de organizare.

 

 

 

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *