Fiecare dintre noi are modalitati de relaxare si de a aduce o imbunatatire a locului. Ceea ce te inconjoara poarta amprenta ta astfel ca de la decor la parfumul imbietor dorinta este sa corespunda cu un stil anume. Foarte populare in gama de amestecuri de plante aromate potpourri reprezinta una din optiuni pentru un ambiental pa masura asteptarilor.

Intr-o forma de definitie potpourri se refera la un amestec de plante si ierburi uscate, atent combinate pentru ca suavul miros sa copleseasca intreaga atmosfera. Aroma se elibereaza treptat si pe langa mirosul fin degajat potpourri serveste si ca o mica parte decorativa. Atractiv pentru ochi intr-o combinatie de culori imbogateste partea vizuala a incaperii in care se doreste sa fie plasat.

Acest gen de parfum reprezinta o practica mai veche cand diferite plante erau folosite de-a lungul anului in diferite scopuri. Uscarea acestora era necesara pentru a le pastra pe termen lung iar in varianta moderna s-a ajuns la partea de a exploata ceea ce un potpourri este pentru scop decorativ si nu numai. Cu infleunte de-a lungul timpului acum combinatiile de plante sunt amestecuri care beneficiaza de colorarea, vopsirea unor plante pentru a servi mai mult in plan decorativ.

Partea practica a potpourri este pe langa cea usor estetica maximul interes pentru o varianta usor rustica de a parfuma o incapere. De obicei se folosesc plante intens aromate si in combinatii de mare precizie pentru ca fiecare miros sa fie simtit in parte si impreuna cu alte plante de acest gen sa creeze o combinatie optima; parfumul trebuie sa fie unul echilibrat, nu foarte puternic. Iar cand vine vorba de lista de optiuni aromele sunt atat de diferite asa cum gusturile sunt diferite. Este greu de definit care este cel mai bun potpourri pentru ca fiecare persoana are o alta definitie in acest sens. Daca pentru unii cel mai bun potpourri se refera la o aroma de mar, pentru altii ceva dulce si amintind de vara se afla la opus insa pe prima pozitie in topul preferintelor. Unii se ghideaza dupa sezon alti dupa ceea ce ii inspira o anumita incapere in functie de cum este mobila, luminata si in ceea ce priveste partea de detalii.

 

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *