Urechea 3d

Vesti bune pentru cei suferinzi: o tehnica de imprimare in trei dimensiuni, respective 3d, va permite realizarea, in mai putin de doua zile, a unor urechi umane functionale dintr-un cartilaj artificial, ce ar putea reprezenta solutia pentru copiii nascuti cu malformatia denumita „microtie”.

Aceasta solutie este foarte buna pentru persoanele care, din pacate, si-au pierdut o parte sau intreaga ureche intr-un accident sau in urma unui cancer.
Specialistii au inceput cu o imagine digitala in trei dimensiuni ce prezenta o ureche umana. Acesia au convertit acea imagine intr-o ureche adevarata, cu ajutorul unei imprimante in 3D pentru a realiza un mulaj.
In trei luni, acele urechi au generat suficient cartilaj pentru a inlocui colagenul utilizat la crearea mulajului.
Pana in prezent, urechile artificiale erau fabricate din materiale cum sunt polistirenul expandat, iar chirurgii fabricau uneori urechile artificiale folosind fragmente prelevate din coastele pacientului.

Asa ca, numai vesti bune pentru cei care au probleme de acest gen. Tehnologia ne uimeste pe zi ce trece si ne ajuta in tot ceea ce avem nevoie. De acum, omul se poate descurca mai usor si poate sa aiba mai multa grija de el.

Articole create 605

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus