Zuckerberg se ia de Obama

Zuckerberg a anuntat oficial pe reteaua de socializare ca l-a sunat pe Obama in legatura cu operatiunile ilegale desfasurate de serviciul national de supraveghere, NSA. Potrivit acestuia, NSA-ul s-ar fi folosit de serverele Facebook pentru a obtine mai multe informatii confidentiale. 

Mark Zuckerberg, fondatorul si actualul CEO Facebook a postat pe reteaua de socializare ca l-a sunat pe presedintele Obama pentru a se plange in legatura cu serviciul de supraveghere NSA.

„Internetul este spatiul nostru impartit” a scris el. Multi oameni si companii, lucreaza impreuna pentru a crea acest mediu sigur si pentru a face acest spatiu impartit si mai bun pentru lume. Caninginerii nostri lucreaza pentru a imbunatati securitatea, ne imaginam ca incercam sa ne protejam de criminali, nu de propriul guvern.

Guvernul US ar trebui sa fie campionul pentru internet, nu o amenintare, a continuat Zuckerberg, cerand transparenta in legatura cu ce face guvernul sau oamenii ar putea intelege ce e mai rau.

El l-a sunat pe presedinte pentru a-si exprima frustrarile asupra stricaciunilor pe care le produce guvernul. El a mai spus ca depinde de noi, de toti, pentru a crea internetul pe care ni-l dorim.

Bineinteles ca declaratia lui Zuckerberg a starnit mai multe reactii si raspunsuri. De exemplu, Mukul Krishna, digital media senior global director la Frost&Sullivan, a spus ca aceasta decraratie a lui Zuckerberg e usor de facut dupa ce acum catva timp chiar el a spus ca intimitatea e moarta.

Declaratia ar mai putea fi facuta si din cauza faptului ca metodele de supraveghere NSA ar putea include accesarea ilegala a serverelor Facebook. Din aceasta cauza, mai multe tari ar putea bloca Facebook pe meloagurile lor. Astfel, renumita retea de socializare isi va pierde foarte multi utilizatori.

E normal sa ajunga sa vorbeasca direct cu presedintele. Ramane sa asteptam mai multe declaratii si sa vedem cum va evolua situatia de fata.

Articole create 605

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus