mesaje volanmesaje volan

A subestima riscurile scrierii de mesaje la volan este chiar un lucru foarte prostesc. Este si foarte mortal de asemenea. De fapt, in jur de 421.000 de oameni doar din Statele Unite ale Americii au fost ranite si 3.328 ucise in accidente auto care au implicat distragerea atentiei din cauza telefoanelor mobile, in special in anul 2012.

Riscuri majore:

Evita a deveni urmatoarea victima a unui accident auto cauzat de scrierea de mesaje la volan prin propria educare in legatura cu riscurile mesajelor scrise in timp ce conduci.

Multitasking la volan

Potrivit unui studiu, 77% dintre respondenti au admis ca dau mesaje text sau trimit e-mailuri in timp ce conduc. Acesta este un numar foarte mare de oameni care incearca sa faca multitasking in timp ce se ocupa de una dintre cele mai riscante sarcini de pe Pamant: condusul. Ceea ce nu isi dau seama cei mai multi dintre oameni, oricum, este faptul ca a lor creiere nu sunt construite in asa fel incat sa poata sa se ocupe de doua sau mai multe sarcini in acelasi timp.

Iti iei ochii de la drum

Un studiu a dezvaluit faptul ca soferii de camioane care trimit si primesc mesaje in timp ce se afla pe drum se pot confrunta cu un mai mare risc de a se accidenta decat cei care nu se implica in asa ceva in timp ce conduc. Si mai important de atat, cercetarea sugereaa faptul ca exista o diferenta dramatica intre a trimite mesaje si intre a vorbi si a asculta alt pasager sau pe cineva la telefon.

A vorbi sau a asculta pe cineva la telefon permite soferilor sa isi mentina ochii la drum si sa nu aiba parte de riscuri in ceea ce priveste siguranta la volan la acelasi grad. Ideea este simpla si se refera la faptul ca a da mesaje te forteaza sa iti refocusezi atentia si ochii pe telefon, in loc de drum.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *